Annonce
Fredericia

Værtshusejer føler sig presset til at holde åbent

Ejeren af værtshuset Klods Hans, Kenneth Dahlmose, føler sig presset til at holde åbent. Han har ikke råd til at holde lukket, når han ikke er sikker på, hvorvidt han kan få erstatning eller ej. Arkivfoto: Søren Gylling
På Klods Hans kan gæster trods spredningen af coronavirus fortsat få en øl eller to, som de plejer. Ejer Kenneth Dahlmoes har ikke råd til at følge regeringens opfordring til barer om at holde lukket.
Annonce

Fredericia: Selvom regeringen onsdag aften opfordrede alle barer og diskoteker til at lukke for at forhindre smittespredning af coronavirus, er det ikke alle steder i Fredericia, den udmelding efterleves.

Et af de lokale værtshuse, der fortsat har gang i fadølsanlæggene, er Klods Hans i Vendersgade. Som på en almindelig, coronafri fredag er der 10-12 kunder på værtshuset, som Kenneth Dahlmoes ejer. Egentlig så han helst, at baren var lukket, og gæsterne sendt hjem. Det er bare ikke en mulighed, mener han.

- Jeg har ikke råd til at holde lukket i 14 dage. Medmindre vi bliver påtvunget at lukke, så holder vi altså åbent hernede.

- Folk er klar over, at det er på eget ansvar, og vi tager også vores forholdsregler og har blandt andet håndsprit stående, som folk bliver opfordret til at bruge, siger Kenneth Dahlmoes.

Burde I ikke følge regeringens opfordring til barer og diskoteker om at holde lukket?

- Jo, det brude vi sikkert nok, men så længe, jeg ikke er sikker på, om jeg får dækket tabet, så har jeg ikke råd. Det er et sted mellem 80.000 og 100.000 kroner, jeg går glip af. Havde jeg haft pengene på kontoen, havde jeg også lukket. Det er der ingen tvivl om.

Jeg har ikke lyst til at holde åbent, men jeg er presset til det. Jeg ville helst have haft en garanti for, at man kunne få noget fra nogle af de hjælpepakker, der kommer. Hvis jeg skal holde lukket i 14 dage, så ender det med, at jeg bliver nødt til at lukke helt.

Kenneth Dahlmoes, ejer Klods Hans

Annonce

Har ikke lyst til at holde åbent

Kenneth Dahlmoes fortæller, at han fortsat er i gang med opbygningen af baren, som han overtog sidste år. Det betyder, at der ikke er tilstrækkeligt med kapital at trække på. Derfor føler han sig tvunget til at fortsætte den daglige drift.

- Jeg har ikke lyst til at holde åbent, men jeg er presset til det. Jeg ville helst have haft en garanti for, at man kunne få noget fra nogle af de hjælpepakker, der kommer. Hvis jeg skal holde lukket i 14 dage, så ender det med, at jeg bliver nødt til at lukke helt.

På Klods Hans' Facebook-side har en bruger skrevet et opslag, der beskriver, hvordan nogle af weekendens gæster på Klods Hans efterfølgende har fået coronalignende symptomer. Kenneth Dahlmoes har set opslaget, men kender ikke manden bag det, og ifølge ejeren har ingen af de gæster, han har talt med, udvist tegn på at være syge. Hans største bekymring er, hvorvidt der kommer yderligere restriktioner fra myndighederne.

- Jeg er meget nervøs for, hvad det næste skridt bliver. Hvis de vedtager en eller anden lov, så håber jeg, vi kan få en garanti for økonomisk støtte, siger Kenneth Dahlmoes.

En række af byens øvrige gå-i-byen-steder holder lukket. Det gælder blandt andet Old Irish Pub, Den Engelske Pub, Q-Tip og Casino Bodega. Andre værtshuset som eksempelvis Havfruen holder ligesom Klods Hans fortsat åbent.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce