Annonce
Fredericia

Vred V-kandidat: Stram Kurs har ødelagt mine valgplakater

Tobias Jørgensen var sammen med frivillige på gader og stræder for at sætte plakater op i weekenden. Nu er en række af dem på Martine Christoffersens Vej og Stenhøjvej blevet udsat for hærværk, så han må afsted igen. Arkivfoto: Søren Gylling
Omkring 15 af Tobias Jørgensens valgplakater er søndag blevet klæbet til med klistermærker for Stram Kurs. Hærværket er meldt til politiet, og kandidat er vred. Han føler sig angrebet personligt.

Fredericia: Omkring 15 valgplakater for Venstres Tobias Jørgensen er søndag blevet udsat for hærværk. Sympatisører med Stram Kurs har klæbet klistermærker hen over Venstre-kandidatens plakater.

- Jeg føler mig personlig ramt, fordi det præcis er mine plakater, der er gået efter. Der er ikke andre af plakaterne i samme lygtepæl, som har fået mærkater på, siger Tobias Jørgensen.

Han har ikke mulighed for at skifte plakaterne her og nu, men forholdet er straks meldt til politiet.

- Jeg ved godt, at det er drengestreger, og der ikke er mange chancer for, at de finder gerningsmændene, men jeg synes, at det er en alvor sag, som bør have konsekvenser, siger Tobias Jørgensen.

Annonce
Jeg er gal og jeg føler mig personligt ramt, fordi det tydeligt kun er mine plakater, de er gået efter.

Tobias Jørgensen, folketingskandidat for Venstre i Fredericia

Unødig reklame

Tobias Jørgensen ærgrer sig over, at han har følt sig nødsaget til at kontakte medierne omkring hærværket.

- Det er med til at give Stram Kurs en opmærksomhed, som jeg ikke ønsker. Faktisk havde jeg hellere set, at der var nogle, der havde skrevet nogle ukvemsord på plakaterne. Det irriterer mig, at de får fokus, siger Tobias Jørgensen.

Han håber, at plakaterne kan være skiftet i weekenden.

- Vi har gemt nogle i tilfælde af at der skulle blive storm eller andre problemer. Men jeg havde ikke håbet, at det var på denne her baggrund, siger Tobias Jørgensen.

Han har ikke hørt om andre kandidater, der har været udsat for samme hærværk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Fredericia

På indkøb efter lukketid: Fredericianer finder aftensmad i containerne

Annonce