Annonce
Fredericia

V-kandidat vil forbedre infrastruktur

Tobias Jørgensen fra Venstre er kloakmester - og har en Facebook-side med navnet "kloakministeren". Folketingskandidaten, der også er byrådsmedlem i Kolding, er V's kandidat i Fredericia. Foto: Ludvig Dittmann
Tobias Jørgensen har allerede plads i Koldings byråd, og nu jagter kloakmesteren fra Venstre en plads i Folketinget i Fredericia-kredsen.

Tobias Jørgensen, Venstre

Alder: 34

Beskæftigelse: Kloakmester

Bopæl: Kolding

Civil stand: Gift

Børn: Tre børn på henholdsvis otte, fire og tre år.

Hvor længe har du været medlem af partiet?

- Siden jeg var 20 år.

Hvorfor er du Venstre-mand?

- Når man læser partiprogrammerne, er det her, jeg føler mig bedst til rette. Jeg er opvokset i en Venstre-familie og har fået det med hjemmefra. Jeg var skilsmissebarn. Min far var socialdemokrat, og min mor stemte på Venstre. Min far var alkoholiker og endte med at drikke sig ihjel. Han havde lidt en offerrolle med, at nogen burde hjælpe ham. Det er dog ikke sådan, jeg ser socialdemokrater generelt. Men min mor og stedfar havde en helt anden indstilling til livet. Den store forskel på, hvordan det gik dem og min far, gjorde indtryk på mig. Det har jeg taget med mig.

Hvor mange mandater tror du, I står tilbage med efter valget?

- Jeg håber, at vi holder status quo. Men der kan jo ske meget under en valgkamp - det er jo set før.

Valgresultatet for fire år siden overraskede alle - tror du, der kommer overraskelser ved det forestående valg?

- Det er svært at spå om, men jeg håber på, vi overrasker positivt i forhold til mine egne forventninger.

Hvad tror du bliver valgets vigtigste tema?

- Jeg troede, det ville blive klima og pension, men nu tror jeg, det bliver udlændinge og integration på grund af de nye partier, som har meldt sig på banen. Desværre.

Hvor ser du Fredericias største styrke?

- Helt sikkert, at Fredericia er et produktionscentrum. Vi ligger midt i det hele og har mange arbejdspladser i kommunen og i hele området. Det er vigtigt at holde en god infrastruktur. Hvis vi arbejder sammen i hele Trekantområdet, kan vi måle os med større byer.

Og hvor ser du Fredericias største udfordring?

- Landspolitisk er det, hvis vi ikke får udviklet infrastrukturen. Der er akut behov for at udvide E45 og E20, der er brug for flere afkørsler, og der er brug for Lillebælts-forbindelse nummer to.

Hvad kan du gøre for Fredericia, hvis du bliver valgt ind?

- Når man er lokalt valgt som folketingsmedlem, repræsenterer man hele landet, men man kan holde fokus på et lokalområde. For eksempel kan man være med til at præge, hvordan infrastrukturen udvikler sig. Vi har 98 kommuner med 98 forskellige udfordringer. Kommunernes Landsforening gør et godt arbejde, men de lokale folketingskandidater har mere indsigt i, hvad man kan gøre for de enkelte kommuner. Det vigtigste for mig er, at man er menneske og ikke kun politiker. Man skal være tilgængelig og være klar på at agere ud fra henvendelser, man får fra borgerne.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce