Annonce
Fredericia

Vagtfirma hjælper Stige-gartner: Seks mand står for sikkerheden, når Johnni deler blomster ud

Johnni Rasmussen ejer Gartneriet Hanse i Stige. Søndag deler han ud af sine gule påskeblomster, som ellers skulle kasseres - og han får nu hjælp fra et vagtfirma i Fredericia. Foto: Christian Nordholt
Vagtfirmaet Odin Security stiller med seks vagter, når gartner Johnni Rasmussen i Stige deler 100.000 påskeliljer ud søndag. - Det er en måde, vi kan hjælpe på, siger driftsdirektør i Fredericia-firmaet.

Stige: Historien om gartner Johnni Rasmussen i Stige, der søndag vil udlevere 100.000 påskeliljer til læserne af Fyens Stiftstidende gratis har fået massiv opmærksomhed. Alene via Fyens.dk's Facebook-side er artiklen nået ud til til næsten 150.000 mennesker.

Historien er også nået til Fredericia-firmaet Odin Security, som normalt sikrer koncerter, events og begivenheder for store hoteller og officielle myndigheder som Udenrigsministeriet over hele landet.

Oplysningerne fra det fynske gartneri i Stige har dog fået driftsdirektør Jens Stougaard til at reagere.

- Vi har tilbudt at stå for sikkerheden på søndag. Vi er vant til at håndtere den slags situationer, hvor det godt kan stikke lidt af, hvis der kommer rigtig mange mennesker, siger han.

Han læste ikke selv om det i avisen eller på Facebook. Det var en af hans ansatte, der netop bor i Stige, der skabte kontakten og foreslog, at vagtfirmaet gav en hånd med.

-Vi sørger for, at folk kører rigtig ind og ikke begynder at bakke rundt derude, og ikke mindst skal vi nok sørge for, at de bliver i deres biler, som er helt afgørende, siger han.

- Det er måske heller ikke alle, der har husket at få en Fyens Stiftstidende-avis placeret i forruden, siger driftsdirektøren i vagtfirmaet i Fredericia.

Annonce

Kontakt til politiet

Selv om der blandt de mange kommentarer på Facebook er rigtig mange positive tilkendegivelser og ros til Johnni Rasmussen, der hellere vil dele sine blomster ud gratis end kassere dem, så er der da også kritiske røster netop omkring sikkerheden under corona-krisen.

"Det er da flot Fyens stifttidende. Regeringen opfordrer til at blive hjemme, og I opfordrer folk til at køre til Stige i stor stil", som Michael Skjoldborg Hansen skriver i en af de mere end 500 kommentarer til historien.

Gartner Johnni Rasmussen har dog hele tiden understreget, at folk skal blive siddende i deres biler på søndag. Imens vil han og flere af hans ansatte på gartneriet sørge for at læsse påskeliljerne.

Alligevel har gartneren været i kontakt med Fyns Politi, siger han til Fyens Stiftstidende.

- De har sikret sig, at det var i orden herude, siger gartneren, der glæder sig over, at han nu har seks mand til at hjælpe med sikkerheden.

Annonce

En måde at hjælpe på

Nu sørger vagtfirmaet fra Fredericia altså for, at der bliver helt styr på søndagens blomsterevent, siger Jens Stougaard.

- Vi stiller op med seks mand, og vi kommer i god tid for at sørge for, at det bliver en god dag. Jeg skal selv med, og det samme skal vores direktør Allan, siger han.

Direktøren glæder sig over, at man i Odin Security på den måde også kan give en hjælpende hånd i en svær tid.

- Der er mange, der hjælper andre. Der er mennesker, der donerer penge eller laver omlægger produktion til håndsprit eller hjælper på andre måder. På den her måde kan vi hjælpe Johnni og sørge for at tingene forløber uden problemer på søndag, så det er kun noget, vi er glade for, siger Jens Stougaard.

Det er på søndag klokken 8 til 12 i Gartneriet Hanse på Strandholtvej 34 i Stige, at Johnni Rasmussen forærer sine mange påskeliljer væk til læsere af Fyens Stiftstidende. De mange blomster skulle have været sendt til det tyske marked, men ligesom mange andre gartnere er Rasmussen ramt af corona-krisen og et lukket marked i Europa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce