Annonce
Kolding

Værtshuse mangler akut kontanter og må droppe kredit til stamgæsterne

På både værtshuset Pusterummet og på Byens Bodega har de appelleret til deres kunder om at betale med kontanter i den kommende måned, fordi stedet har brug for, at der kommer penge ind, mens de venter på at få udbetalt beløb fra regeringens hjælpepakker. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Mandag måtte landets værtshuse igen slå dørene op. Men begrænsede åbningstider og uvisheden om, hvornår pengene fra regeringens hjælpepakker går ind på kontoen, betyder at værtshuset Pusterummet i Vamdrup midlertidigt er gået væk fra kredit og klippekort. I stedet appellerer man til kunderne om så vidt muligt at betale med kontanter.

Vamdrup: Der har været stille bag salon-dørene, der leder ind til værtshuset Pusterummet på Vestergade i Vamdrup, siden stedet måtte corona-lukke midt i marts. Mandag blev der dog igen langet øl over disken, men de to måneder lukket kan mærkes på bundlinjen.

- Det har uden tvivl været en hård periode, vi har været igennem, og selvfølgelig kan det også ses på regnskabet. Det har hjulpet, at vi har fået kroner ind via lønkompensation, men uvisheden om, hvornår pengene går ind fra de andre hjælpepakker, man kan søge for tabt omsætning, gør, at vi virkelig har brug for, at der kommer penge ind nu, forklarer bartender Martin Boldt.

Han står til dagligt bag baren og er søn af Karin og Kim Kiel, som siden december 2017 har ejet Pusterummet.

Usikkerheden betyder, at værtshuset appellerer til sine faste kunder om at betale med kontanter den næste måneds tid og ikke benytte sig af klippekort og kredit, som ellers har været en fast del af måden at drive Pusterummet på.

- Det kan ikke rigtig være anderledes i øjeblikket, og heldigvis synes vi også, at det er blevet taget rigtig godt imod, og folk har forståelse for, at det er en svær situation, vi står i, siger Martin Boldt.

Annonce

Det har hjulpet, at vi har fået kroner ind via lønkompensation, men uvisheden om, hvornår pengene går ind fra de andre hjælpepakker, man kan søge for tabt omsætning, gør, at vi virkelig har brug for, at der kommer penge ind nu.

Martin Boldt, Pusterummet

Tabte penge

Foruden tabet af omsætningskroner fra salget af drikkevarer, forudser Karin Kiel også, at eftervirkningerne af den lukkede periode og de nuværende begrænsede åbningstider kommer til at have en negativ indvirkning på økonomien.

- Vi må ikke have åbent i nattetimerne fredag og lørdag, som er de tidspunkter, hvor vi normalt har mange inde forbi. Vi må ikke holde større arrangementer, og der har desuden ikke været gang i vores spillemaskiner, imens vi har haft lukket, og det har selvfølgelig også en betydning, siger Karin Kiel.

Pusterummet har været en del af bybilledet i Vamdrup siden 1973, men kommer der ikke kroner ind på kontoen i løbet af de kommende måneder, kan det i sidste ende betyde, at værtshuset må dreje nøglen om.

- Vi håber selvfølgelig, at det ikke sker, og vi er også optimistiske i forhold til fremtiden, men det er klart, at det er svært også i vores branche lige nu. Vi hænger i og bliver ved med at kæmpe for det, siger Martin Boldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Annonce