Annonce
Læserbrev

Vandkunst på Rådhustorvet: Billedet lyver i sit visuelle udtryk og viser en virkelighed, der ikke kan lade sig gøre

Må jeg anbefale, at kunstneren laver en model i fuld størrelse i sit atelier for at gennemprøve alle de gode intentioner, som umiddelbart ser tillokkende ud på billedet og tegningerne, men som mangler logik i forhold til givne naturlove og naturens fysiske kræfter.

Læserbrev: Man siger ofte, at et billede siger mere end 1000 ord. Og der er selvfølgelig en stor sandhed i det postulat, fordi vi bruger billeder til at vække hinandens interesse på snart sagt alle livets planer.

Vi viser billeder til hinanden fra mærkedage og fede ferier, og vi bliver bombarderet med billeder i hverdagen gennem reklamer og informationer på diverse platforme.

Men siden digitaliseringen af vores medier, og dermed af billeder, kan vi ikke mere stole på dem. Vi kan elektronisk manipulere billeder til at blive lige det, vi vil have.

Vi kan også bygge billeder ved at skrive de rette kommandoer ind i en software, og den teknik er blevet brugt i lanceringen af det kunstneriske vandprojekt på Rådhustorvet i Vejle.

Projektet er af kunstneren og arkitektfirmaet blevet illustreret med et computergenereret billede, som viser en formodet fremtidig virkelighed, hvis projektet gennemføres.

Det er så bare en skam, måske især for arkitekterne, at det billede, som avisen også har benyttet, lyver i sit visuelle udtryk og viser en virkelighed, der ikke kan lade sig gøre.

Jeg har talt med en hydrotekniker om scenariet på billedet, og han giver mig ret i, at tre bassiner af forskellig længde, med en hældning på tre pct., altså tre cm pr. m, overhovedet ikke kan præstere hverken den jævne vandmængde eller fornemmelsen af vanddybde.

Et såkaldt bassin på otte meter falder med 24 cm!

Vand vil af naturlige årsager løbe væk ad nærmeste vej, og der vil måske nok fra udgangspunktet løbe en tynd bræmme af vand, som vil følge terrænet nedad, men da det løber på en ujævn overflade, vil vandet dele sig i små strømme og til slut plaske ujævnt ned i de dybe brønde.

Må jeg anbefale, at kunstneren laver en model i fuld størrelse i sit atelier for at gennemprøve alle de gode intentioner, som umiddelbart ser tillokkende ud på billedet og tegningerne, men som mangler logik i forhold til givne naturlove og naturens fysiske kræfter.

Annonce
"Jeg har talt med en hydrotekniker om scenariet på billedet, og han giver mig ret i, at tre bassiner af forskellig længde, med en hældning på tre pct., altså tre cm pr. m, overhovedet ikke kan præstere hverken den jævne vandmængde eller fornemmelsen af vanddybde", skriver Erik Munch Sørensen. Illustration: Vejle Kommune og Schønherr
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Et lille skridt på vejen, men jeg venter stadig på den løsning, der giver nedslidte ret til at gå tidligere på pension

Læserbrev: Nej, det er slet ikke en genindførelse af efterlønnen. Og nej, det vil ikke gavne alle dem, der er slidt ned efter et langt liv på arbejdsmarkedet. Men seniorpension er et lille skridt på vejen mod en mere retfærdig pensionsalder, når det nu ikke kan være anderledes. Det var den forrige regering og dens flertal, der besluttede seniorpensionen til personer, der er højst seks år fra den gældende pensionsalder, har været på arbejdsmarkedet i 20-25 år og har en arbejdsevne på højest 15 timer om ugen. De vil kunne tildeles seniorpension og få den frem til folkepensionsalderen. Det har den socialdemokratiske regering tilsluttet sig, og selv om ATP, der skal stå for ordningen, ikke er klar før 2021, vil seniorpensionen træde i kraft fra nytår, det første år med kommunerne som sagsbehandlere. Det er fint nok, mens vi venter på den rigtige ordning. Den, der sikrer, at mennesker, der gennem et langt arbejdsliv med hård fysisk belastning eller under stærkt psykisk pres kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet i god ro og orden og med god samvittighed og penge på lommen, når de rammer muren. For hvad nu, hvis man lige nøjagtigt kan holde til at arbejde 16 timer om ugen? Skal man så som tømrer efter 40 år på arbejdsmarkedet lægge tunge tagplader på, når der er fire graders varme og regn og blæst? Skal man som sosu-assistent have fuld fart på rundt i hjemmeplejen og hjælpe ældre, måske handicappede medborgere med bad og anden personlig pleje? Skal man som slagteriarbejder kunne stå ved slagtebåndet fire timer om dagen eller et par dage om ugen? Jeg er ret sikker på, at så godt som alle mennesker vil arbejde, så længe de kan, og at nedsat tid og seniorjob kan være en god løsning for mange, der er nedslidte, men som ikke har lyst til at stoppe helt, og jeg håber, at seniorpensionen kan hjælpe mange ud af et arbejdsmarked, de ikke længere kan holde til. Men seniorpensionen er ikke en ret. Den er kun en mulighed, hvis den myndighed, der vurderer, finder det rimeligt. Jeg venter stadig på den løsning, der giver nedslidte ret til at gå tidligere på pension.

112 For abonnenter

Alarmer kan ikke holde tyvene væk alene - men det kan være et fint bidrag

Annonce