Annonce
Fredericia

Vandrutsjebaner er slidte og skal renoveres: Badeland lukker i en måned

De to største af vandrutsjebanerne i Fredericia Idrætscenter har været lukket siden januar. Nu viser det sig, at de skal renoveres. Arkivfoto: Torben Glyum

To af vandrutsjebanerne i Fredericia Idrætscenter er så slidte, at de er blevet lukket. De skal nu renoveres for 600.000 kroner, hvilket betyder, at badelandet lukker i en måned til foråret.

Fredericia: Brugerne af badelandet i Fredericia Idrætscenter (FIC) har på det seneste ikke kunne benytte de to største vandrutsjebaner, da de har været lukket, og nu har kultur- og idrætsudvalget besluttet, at rutsjebanerne skal renoveres.

Det betyder, at badelandet lukker i en måned fra 6. marts til 6. april.

Badegæsterne blev forment adgang til de to rutsjebaner, da de i januar blev tilset af firmaet Force Technology, som på vegne af politiet var på den årlige inspektion i badelandet.

- De er generelt slidte. Det er nogle ældre rutsjebaner, der træner til en renovering. Når der ikke er så meget coating tilbage, glider man ikke så godt, så derfor skal de renoveres nu, siger Christina Schilling, der er leder af svømmehal, badeland og fitness i FIC.

Hun understreger, at det ikke har været farligt at benytte rutsjebanerne, inden de lukkede.

- Vi vidste godt, at de var slidte, og vi var klar over, at vi nok stod foran en renovering, så på den måde var der ikke nogen overraskelse. Vi havde en god og lang snak med Force Technology, og det var helt efter bogen, så der var ikke nogen problemer i det, siger Christina Schilling.

Annonce

De er generelt slidte. Det er nogle ældre rutsjebaner, der træner til en renovering. Når der ikke er så meget coating tilbage, glider man ikke så godt, så derfor skal de renoveres nu.

Christina Schilling, leder af badelandet i Fredericia Idrætscenter.

Foreninger og skoler må blive hjemme

Mens renoveringen står på, kan badelandet ikke benyttes, og det kommer til at gå ud over flere grupper af faste gæster, som lejer sig ind.

- Vi har en masse klubber, foreninger og skoler, som på daglig basis lejer vores badeland og terapibassin. Vi lukker også terapibassinet for offentligheden, men det fejler ingenting, så de tider bliver de ved med at have. Men badelandet kan de ikke bruge, så vi prøver at tilbyde dem tider, når de normalt holder sommerferie, og ellers rykker vi dem ind i terapibassinet, hvis de har lyst til det, siger den daglige leder.

Udskiftning ikke en mulighed

Renoveringen, som koster 600.000 kroner, skal blandt andet bruges på coating, og formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, Lars Ejby (S), erkender, at det er mange penge.

- Vi har en konto til netop ejendomsvedligeholdelse på idrætsbygninger og lignende, men det er et voldsomt indhug på den konto, siger han.

Af sagsfremstillingen fremgår det, at en total udskiftning af rutsjebanerne ville koster tre millioner kroner, men det er ikke en mulighed, mener udvalget.

- Kommunens samlede anlægsbudget er underlagt en anlægsramme, og vi bliver straffet, hvis vi ryger ud over den anlægsramme, siger udvalgsformanden, der regner med, at banerne kan holde de næste fem-seks år, når de er blevet renoveret.

Det er firmaet PoolTech, som skal stå for renoveringen i samarbejde med kommunens ejendomscenter og FIC's tekniske afdeling.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ungt plejefirma afviser dumping: - Vi lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed

112

Så du noget?: Vidner til indbrud søges

Læserbrev

Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand

Læserbrev: Hver gang emnet er vandmiljø, kigger man på de marker, der skråner ned mod bæltet/fjorden og siger "uha", for de marker får mindst én gang om året gødning, der passer til de afgrøder, samfundet høster for at overleve. Kigger man så ved siden af markerne bare ved Lillebælt, ligger der noget, der svarer til en grisestald med 50.000 grise, Fredericia. Hvor mange toiletskyl om dagen? Der er rensningsanlæg, ja, og det synes utopisk at overdimensionere dem så meget, at de kan omsætte 100 pct. Hvor mange procents omsætning er acceptabelt ved daglig drift, ved spidsbelastninger? Der er ingenting, der "bare" forsvinder, og renset kloakvand er ikke kemisk rent vand! Man kan dyrke bakterier og ændre kemiske forbindelser, men intet forsvinder - alt er et eller andet sted i kredsløbet. Det her gælder ikke kun vores nærområde, det er fælles endestation. Nogle steder separerer man kloak og regnvand, en god idé, men sjovt nok er man begyndt at bruge forskellig farve rør til de to ting, og rørfarven i sig selv hindrer ikke fejlkobling eller retter op på gamle fejl. Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand. Hvor tager man prøver af vandet - ude i det fri vand, ud for rensningsanlægget, i åen eller i drænrørene på marken?? Ud over at tænke sig bare lidt om kan man også kigge med, når der dumpes slam i Lillebælt ud for Trelde Næs. Den "fint" farvede og lange hale fra dumpningen viser, at slammet ikke bare graver sig selv ned i bunden - det er sikkert også bare landbrugets skyld, eller...

112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Fredericia For abonnenter

Hjemmepleje i udbud: Derfor har kommunen valgt nyt selskab

Annonce