Annonce
Trekantområdet

Vandsportscenter til 40 millioner i støbeskeen i Marina City

Sådan skal vandsportscentret se ud ifølge oplægget. Bemærk den store åbne tagterrasse under åben himmel. Illustration: Tegnestuen Mejeriet
Nu stifter Kolding Lystbådehavn en fond, der skal drive nyt vandsportscenter i topklasse og sikre, at finansieringen kommer på plads i en fart. Det skal nok lykkes, forudser sejlerformand.

Kolding: Kolding får et vandsportscenter i særklasse, når Kolding Lystbådehavn rykker fortøjningspælene op fra Jens Holms Vej på nordsiden af fjorden og flytter over på sydsiden i den nye havnebydel Marina City, som er tæt på at være igennem den omfattende og årelange planlægningsfase.

På initiativ af Kolding Sejlklub er en større arbejdsgruppe nemlig langt fremme med planer om at opføre et stort  byggeri til omkring 40 millioner kroner, hvor alle mulige foreninger, som har med vand at gøre, kan have deres klubfaciliteter. I alt står der 25 klubber på listen over mulige lejere i huset - herunder blandt andre Kolding Bådelaug, motorbådsklubben, fritidssejlerne, roklubberne, dykkerne, windsurferne og mange flere.

Formand for Kolding Sejlklub og Kolding Lystbådehavn, Finn Mortensen, fortæller, at det er hensigten, at huset skal kunne bruges til meget andet end klubaktiviteter og havnekontor - eksempelvis udstillinger, foredrag, koncerter, erhvervsmøder og måske modeshows fra Designskolen og street food-arrangementer. Finn Mortensen bruger ordet "kvarterhus" om det planlagte byggeri for beboerne i Marina City og det omkringliggende boligkvarter.

Annonce

Fonden

Organisatorisk skal vandsportscentret drives af en erhvervsdrivende fond, Marina City Vandsportscenter, som bliver stiftet i løbet af ganske kort tid.


Vi har ingen underskrevne aftaler endnu, men nu stifter vi fonden, og så skal vi ud at søge fondsmidler.

Finn Mortensen, formand for Kolding Lystbådehavn og Kolding Sejlsklub


Parterne i fonden ventes p.t. at blive Kolding Lystbådehavn, Ejendomsforeningen Dokvej, som ejer Kolding Sejlklubs nuværende bygninger, og Kolding Kommune - og fondens første opgave bliver at få finansieringen af byggeriet på plads.

Finn Mortensen oplyser, at Kolding Lystbådehavn selv kan stille med 10-12 millioner kroner, og at der derudover er positive tilkendegivelser fra flere sider, som han ikke vil røbe endnu.

- Vi har ingen underskrevne aftaler endnu, men nu stifter vi fonden, og så skal vi ud at søge fondsmidler. Det har Kolding Kommune lovet at hjælpe med gennem kommunens fundraiser, og vi tror på, at det vil lykkes at skaffe pengene, siger Finn Mortensen.

Planen er, at vandsportscentret skal stå klar til brug i starten af 2023, når den nye marina med 1000 bådepladser ifølge tidsplanen for Marina City er en realitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Formodet serietyv på spil hos lokale arbejdspladser: Virksomhed fik besøg i frokostpausen

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Annonce