Annonce
VB

VB åben for samarbejde med finsk klub

VB og Kerim Memija kæmper for livet i Superligaen, og heller ikke den finske klub HIFK Fotboll klarer sig for godt. Den ligger i øjeblikket næstsidst i den bedste finske række. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lucas Chang, som tidligere sad i Vejle Boldklubs bestyrelse og fortsat er nær samarbejdspartner med klub-ejer Andrew Zolotko, har købt en finsk klub.
Annonce

Vejle: Det er tænkeligt, at VB i en eller anden form kommer til at samarbejde med den finske klub HIFK Fotboll.

HIFK Fotboll, som hører hjemme i den finske hovedstad Helsingfors og spiller i den bedste finske række, er nu købt af Lucas Chang. Lucas Chang er tidligere bestyrelsesmedlem i Vejle Boldklub, og han arbejder fortsat tæt sammen med Andrew Zolotko, som er hovedaktionær i VB.

- Det vil nærmest være underligt, hvis der ikke opstod en eller anden form for samarbejde, siger Henrik Tønder, administrerende direktør i Vejle Boldklub.

Først og fremmest tænker Henrik Tønder på udveksling af spillere, og på det punkt findes allerede en forbindelse mellem VB og HIFK Fotboll. Tidligere på foråret sendte VB angriberen Foday Manneh til den finske klub på en lejeaftale, som gælder den igangværende halv-sæson.

- Det gjorde vi for at sikre ham spilletid på et godt niveau, og det samme kan sagtens være tilfældet for andre af vores spillere, hvis de ikke helt er klar til at tage skridtet fra ungdoms- til seniorfodbold, siger Henrik Tønder.

Annonce

Ishockey større end fodbold

Generelt er finsk klubfodbold ikke helt på niveau med dansk, og HIFK Fotboll er en mindre klub end VB.

Mens fodbold er nationalsporten i Danmark, er den i Finland ishockey, og ishockeyklubben IFK Helsingfors, som tidligere var i familie med HIFK Fotboll, er langt større end fodboldklubben.

Om det bliver til mere end udveksling af spillere på lejeaftaler, er ikke noget, som lige med det første ligger i kortene.

- Det er i al fald ikke tanker, som er tænkt endnu, siger Henrik Tønder.

Lucas Chang sad i overgang i VB’s bestyrelse, men for mere end et år siden trådte han ud.

Han er heller ikke med i VB’s ejerkreds, og selv hvis han var, er der i de danske regler intet til hinder for, at han ejede en klub i Finland. Ifølge Peter Ebbesen, turneringschef i Divisionsforeningen, må danske klubejere gerne eje udenlandske klubber.

Problemet opstår først, hvis begge klubber kvalificerer sig til de europæiske klubturneringer. Regelsætte hos det europæiske fodboldforbund Uefa siger, at der ikke må være interessekonflikter mellem klubber, som deltager i den samme turnering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce