Annonce
Sport

VB-direktør: Det er blodig alvor

2020 har budt på masser af tomme sæder på Vejle Stadion. Kun én gang - til årets første kamp - fandt der flere end 500 mennesker vej til fodbold i Nørreskoven. Arkivfoto: Mette Mørk
Kun én gang i denne sæson har VB haft flere end 500 tilskuere på stadion. Henrik Tønder, direktør i Vejle Boldklub, mener, at der kan samles flere uden at bryde de nuværende regler og restriktioner.
Annonce

Vejle: En lang og udmarvende kamp.

Sådan er situationen ifølge VB-direktør Henrik Tønder for alle professionelle fodboldklubber i Danmark.

Årsagen er de corona-restriktioner, som er lagt ned over fodboldklubberne og betyder, at der for øjeblikket blot må samles i alt 500 personer i forbindelse med kampene.

- Det koster omsætning og indtægter, konstaterer han.

Ifølge en analyse fra Deloitte risikerer superliga-klubberne en økonomisk bet på op mod 850 millioner kroner, hvis corona-begrænsningerne fortsætter.

- Det tal viser, at situationen er dybt alvorlig, ja det er blodig alvor, siger Henrik Tønder.

Derfor igangsætter klubbernes brancheorganisation, Divisionsforeningen, sammen med Dansk Boldspil-Union (DBU, red.) kampagnen Superligaenordningen - sikkert stadion under Covid-19.

Foreningen og DBU håber, at den såkaldte Superliga-ordning genindføres. Den ordning sløjfede regeringen i forbindelse med de seneste stramninger af corona-restriktionerne, som fandt sted midt i september og foreløbig gælder frem til 1. november.

- Vi har fuld respekt for den situation, landet står i, men samtidig mener vi, at vi er i stand til at gennemføre superliga-kampe på forsvarlig vis og på en måde, der overholder alle regler og restriktioner, siger Henrik Tønder.

Superliga-ordningen betyder blandt andet, at stadions deles op i sektioner på hver 500 tilskuere, og de 500 tilskuere er under hele besøget og på vej til og fra ikke i kontakt med andre.

Annonce

Ingen smittetilfælde

Det var den ordning, som gjaldt for den bedste række i slutningen af sidste sæson og begyndelsen af denne.

- Der har endnu ikke været ét eneste smittetilfælde i forbindelse med en superliga-kamp, og hvis det uheldige skulle ske, giver ordningen mulighed for smitteopsporing, siger Henrik Tønder.

VB har været endnu hårdere ramt af corona-restriktionerne end de øvrige klubber i Superligaen.

VB nåede kun at spille én hjemmekamp i foråret, inden corona-krisen slog ned, og efter den lange turneringspause måtte klubberne i 1. division kun samle i alt 500 personer til kampene, mens superligaklubberne spillede under Superliga-ordningen, som tillod en hel del flere.

For VB’s vedkommende gav Superliga-ordningen mulighed for at lukke lige i underkanten af 4500 tilskuere ind på Vejle Stadion.

Superliga-ordningen

Superliga-ordningen er det sæt spilleregler, som indtil midt i september blev brugt i forbindelse med kampene i landets bedste række. Her er et udpluk fra regelsættet:

Stadion opdeles i sektioner med maksimalt 500 personer i hver, og hver sektion har egen ind- og udgang. Desuden har hver sektion egne toiletter og boder.

For hvert superliga-stadion er der en sundhedsplan, som er godkendt af politi og sundhedsmyndigheder.

Alle tilskuere sidder ned på en fast plads.

Alle tilskuere er registreret, så skulle en tilskuer blive konstateret smittet med Covid-19, kontaktes alle, som har siddet i sektionen.

Udeholdets tilskuere og fans har ikke adgang til kampene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Grov spøg gik alt for langt: 16-årig blev kidnappet og lagt i bagagerum af maskeklædte personer

CORONAVIRUS

Live: Se listen - her skal du huske at bære mundbind

Fredericia For abonnenter

Klar tale til minister og ordførere: Private aktører skal bidrage til Fredericia Teater version 2.0

Annonce