Annonce
Sport

VB får bedre lys over banen: Men debatten om græs og husleje er ikke fløjtet af endnu

Lysanlægget på Vejle Stadion opgraderes, så VB ikke risikerer at skulle spille sine hjemmekampe på et andet stadion. Foto: Mette Mørk
Efter en timelang debat besluttede et flertal uden om borgmesterpartiet Venstre, at kommunens leje-aftale med Vejle Boldklub skal granskes yderligere, inden der træffes beslutning om nyt græs.

Vejle: Om bedre lys på Aalborg Stadion havde sikret, at dommeren kunne se, at VB's Lucas Jensen ikke begik skyggen af frispark, da han udlignede til 2-2 mod AaB, skal være usagt. Kampen blev spillet i dagslys.

Men det er et faktum, at dommere og alle andre får bedre vilkår for at se, hvad der foregår på Vejle Stadion, når mørket igen begynder at sænke sig over de danske fodboldbaner.

Et flertal i Vejle Byråd besluttede onsdag, at borgmester Jens Ejner Christensen (V) torsdag kunne underskrive en aftale om at få sat gang i arbejdet med et bedre lysanlæg på det 14 år gamle stadion.

Annonce

Så meget stod fast efter en timelang debat, der - efter hvad avisen erfarer - tilmed fortsatte på den lukkede del af byrådsmødet, da referatet skulle godkendes.

Det afviste den konservative viceborgmester Dan Arnløv. Han kunne ikke gå med til en tilføjelse til referatet. Her blev det slået fast, at borgmesteren har opbakning til at få afsluttet sagen om lyset.

- Den slags ville kræve et ændringsforslag - og det kom aldrig, siger Dan Arnløv.

Han kunne ellers konstatere, at det forslag, han fremsatte sammen med Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre, fik opbakning fra alle partier. Bortset fra Venstre.

VB skal bede om ny bane

Dermed står det fast, at lysanlægget opgraderes. VB kan få en bedre bane - måske som hybridbane - hvis klubben ønsker det.

Kravet er, at en kommende lejeaftale opfylder en række betingelser, så man sikrer sig, at der ikke er tale om ulovlig erhvervsstøtte.

Det er netop balancegangen mellem at forbedre forholdene på det kommunale stadion og opkræve en rimelig leje, der er temaet for den månedlange diskussion.

Det vedtog byrådet

Sådan lyder byrådets beslutning ifølge ændringsforslaget fra S, K, SF og R: 

  • At lysanlægget på Vejle Stadion opgraderes, så det imødekommer DBU's krav for stadion, hvor der afvikles superligakampe. Finansiering sker via kassetræk.
  • At der, såfremt Vejle Boldklub henvender sig med ønsket, kan indledes dialog om fremtidens baneforhold på Vejle Stadion. Finansieringen vil i indeværende budgetår skulle ske som et kassetræk. Beløbet forrentes til markedsrenteniveauet for forbedringer af lejemål, og der fastsættes en passende og ekstern godkendt afskrivningsprofil.
  • At lejekontrakten mellem Vejle Kommune og Vejle Boldklub genforhandles, så den lever op til alle lovmæssige krav, der måtte være til en sådan aftale, og så der tages udgangspunkt i, at der spilles i Superligaen, samt tager højde for de forbedringer, der måtte foretages.
  • At der som forudsætning for ovenstående, indgås en bindende aftale med Vejle Boldklub om, at det endelige lejeniveau først kendes og tiltrædes, når det er godkendt af et uvildigt advokatkontor.

Venstre satte gang i debatten med ordfører Per Olesens udtalelser til avisen om bedre baneforhold. Siden har partierne haft mere end svært ved at blive enige om andet end, at VB skal have gode forhold.

Venstre har støttet sig til en vurdering fra kommunens jurister, der siger god for en justering af den nuværende lejeaftale. En omlægning af anlægslånet til den nuværende markedsrente betyder, at Vejle Boldklub kan slippe med en lejestigning på 702 kroner om måneden på trods af forbedringer for 6,2 millioner kroner til lys og bane.


Det juridiske notat maner kritikernes frygt for ulovlig erhvervsstøtte i jorden.

Lars Schmidt, gruppeformand for Venstre i Vejle Byråd


Den model har kritikerne anfægtet. Det ændrede et notat fra advokatfirmaet Kromann Reumert ikke på.

Notatet, der blev udsendt til byrådet kort før mødet, understøttede ifølge Venstres gruppeformand, Lars Schmidt, vurderingen fra kommunens egne jurister.

Annonce

Venstre isoleret

Et enigt byråd uden om Venstre fastholdt dog, at det er nødvendigt med yderligere vurderinger og forhandlinger:

- Hvad vi end når frem til, ender aftalen helt sikkert hos Konkurrencestyrelsen. Derfor er det afgørende, at VB er opmærksom på, at den aftale, vi når frem til, ikke er bøjet i neon - og det tager ændringsforslaget højde for i modsætning fra hovedforslaget fra Venstre, lød det fra den socialdemokratiske gruppeformand, Martin Sikær.

De kommende uger og måneder vil vise, hvilken aftale man når frem til. Hos Radikale og den konservative Dan Arnløv var der ikke tvivl om, at lovgivningen bør ændres, hvis den skitserede aftale med yderst beskeden huslejestigning viser sig at holde - også hos konkurrencemyndighederne.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Erhverv

Ny virksomhed i byen: Med 30 års erfaring går Peter iværksættervejen

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

FC Fredericia

Truppen vokser: FC Fredericia skriver med venstre back

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Alarm 112

Tyveri af cigaretter i Sønderparkens Nærkøb udviklede sig: Gerningsmand truede ved at trække hånd over halsen

Fredericia For abonnenter

Har uddelt over 20 verbale lussinger til byrådet og især ét parti: Det er en pligt, siger Jens Jørn

FC Fredericia

Smalkost i FC Fredericia: Klubben tager serie 2- og ungdomsspillere med i pokalkamp

Annonce