Annonce
VB

VB henter tidligere cheftræner tilbage efter næsten 20 års fravær

Keld Bordingaard har en fortid som blandt andet træner i Silkeborg. Fra 1. august får han sin daglige gang i Vejle Boldklubs ungdomsafdeling. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix
Keld Bordinggaard, der har en fortid som både spiller og træner i Nørreskoven, bliver ny mand i VB’s ungdomsafdeling med titel af head of coaching.
Annonce

Vejle: Vejle Boldklub ansætter Keld Bordinggaard i klubbens ungdomsafdeling.

Keld Bordinggaard overtager jobbet som head of coaching, der blev ledigt, da Søren Lykke tidligere på året forlod Vejle og Danmark og drog til en lignende stilling i den norske klub FK Haugesund.

Steen Thychosen, talentchef i VB, er yderst tilfreds med, at det lykkes at lande Keld Bordinggaard.

- Jeg vil kalde det lidt af et scoop, og jeg er sikker på, at det vil løfte vores talentudvikling yderligere, siger Steen Thychosen og fortsætter:

- Vi får en person ind med et stærkt fodbold-cv, og som har nogle menneskelige kvaliteter, der er vigtige i forhold til jobbet og gør, at han trænger igennem til vores unge trænere.

Vi får en person ind med et stærkt fodbold-cv, og som har nogle menneskelige kvaliteter, der er vigtige i forhold til jobbet og gør, at han trænger igennem til vores unge trænere.

Steen Thychosen, talentchef i VB

Annonce

Lagde strategi hos DBU

Én af Keld Bordinggaards vigtigste opgaver bliver arbejdet med trænerne for klubbens bedste ungdomshold, og så indgår han i den gruppe, som står for den overordnede strategi med hensyn til talentudviklingen i Vejle Boldklub.

- Det er for eksempel videreudviklingen af vores spillestil, som skal dække alle vores hold, fra U13 til U19, siger Steen Thychosen.

Keld Bordinggaard er på ingen måde ukendt med den slags arbejde, da han sammen med tidligere landstræner Morten Olsen og den kommende, Kasper Hjulmand, tilbage midt i 00’erne lagde Dansk Boldspil-Unions fremtidige strategi Den Røde Tråd - en strategi der blandt andet lagde vægt på spil med masser af boldbesiddelse.

Keld Bordinggaard tiltræder i VB 1. august.

Annonce

Både spiller og træner i VB

Keld Bordinggaard er en gammel kending i VB-regi, da han i to omgange rundede klubben som spiller, og var trænerassistent og siden træner for klubbens bedste hold.

Bordinggaard nåede i alt 69 kampe for VB i perioderne 1989-1990 og 1999-2000. I 1999 hentede VB Bordinggaard ind som trænerassistent for Ole Fritsen, men da det kneb sportsligt, gjorde Keld Bordinggaard comeback. Han fortsatte som trænerassistent, da Poul Erik Andreasen kom til 1. januar 2000, og da Andreasen i sommeren 2000 efter nedrykningen fra Superligaen sagde farvel til VB, overtog Bordinggaard trænerjobbet.

Det lykkedes i første hug Keld Bordinggaard at rykke VB op i Superligaen, men da han i januar 2002 ikke ville forlænge sin aftale, der rakte yderligere cirka et halvt år, blev det til et brud mellem træner og klub.

Annonce

Blev assistent for Morten Olsen

Keld Bordinggaard blev i stedet trænerassistent for landstræner Morten Olsen og var det frem til 2006, da han overtog U21-landsholdet.

Siden var Keld Bordinggaard en kort overgang træner i Silkeborg, og senere kom han som assistent for træner Kasper Hjulmand til den tyske bundesligaklub Mainz 05. Det varede dog kort, da Hjulmand og Bordinggaard i februar 2015 røg ud efter blot cirka otte måneder i klubben.

Keld Bordinggaard fortsatte i fodboldens verden via et samarbejde med den belgiske virksomhed Double Pass og senere omkring National Football Center Danmark, som foregik i samarbejde med Syddansk Universitet i Odense.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Få overblikket: Coronasmitten er spredt over alt i Fredericia

Debat

Iltsvind og fiskedød i Lillebælt

Fredericia For abonnenter

Trods højt smittetryk i Fredericia: Kommunen vil ikke forbyde kulturelle arrangementer

Annonce