Annonce
Sport

VB-målmand: Kampen om målet er helt åben

Alexander Brunst stod tre pokalkampe, inden han fik chancen i Superligaen, da han i 2020's sidste kamp afløste Indy Groothuizen. Den 25-årige tysker og resten af VB-truppen tog fredag fat på forberedelserne til den kommende halvsæson. Foto: Mette Mørk
Alexander Brunst ser det som helt åbent, hvem der står i VB-målet, når sæsonen genoptages om mindre end en måned.
Annonce

Vejle: Træner Constantin Gâlcă overraskede, da han i 2020’s sidste kamp skiftede ud på målmandsposten.

Ind kom Alexander Brunst til sin superliga-debut, efter Indy Groothuizen stod sæsonens første 12 kampe.

VB spillede 0-0 i Lyngby, og dermed var der tale om et vellykket skifte, da VB for blot anden gang spillede til nul i Superligaen.

Men om Alexander Brunst også står i målet, når sæsonen genoptages om indre end en måned, tør han ikke selv spå om:

- Jeg ser det som helt åbent. Jeg tager intet for givet, og jeg tror, at dén, som står bedst i træningskampene, også står, når vi spiller turneringskampe igen.

Det sker 2. februar, når AGF er gæst på Vejle Stadion, og inden venter fire testkampe, som Alexander Brunst altså vurderer, får helt afgørende betydning.

Annonce

Fik sit fodboldopdrag i HSV

Alexander Brunst tog fredag hul på sin anden halvsæson i dansk fodbold, da sammen med holdkammeraterne i VB mødte ind til den første rigtige arbejdsdag på denne side af årsskiftet.

25-årige Alexander Brunst kom i sommerpausen til klubben fra tysk fodbold, hvor han fik sin fodboldopdragelse i Hamburger SV, inden han drog videre til Wolfsburg og siden Magdeburg.

Alexander Brunst nåede ingen førsteholdskampe i HSV og Wolfsburg, mens han i perioder spillede fast i Magdeburg og var førstemålmand, da klubben i sæsonen 2017/18 rykkede op i den næstbedste tyske række, 2. bundesliga.

Men målmandsposten er udsat, når resultaterne udebliver. Kort inden jul mærkede Indy Groothuizen det i VB, og Alexander Brunst gjorde det et par år tidligere i Magdeburg.

Efter oprykningen med Magdeburg bevarede han positionen som førstekeeper, og det så også fortsat sådan ud, ved indgangen til foråret 2019.

- Jeg forventede at stå vores første kamp, men fem timer inden kickoff fik jeg besked om, at vores nye målmand fik chancen, fortæller Alexander Brunst og fortsætter:

- Vi vandt den kamp med 1-0, og så gav det sig selv, at der ikke blev skiftet tilbage til mig.

Annonce

En slem personlig øretæve

En slem personlig øretæve for Alexander Brunst som dog kalder det en oplevelse, som gjorde ham en hel del stærkere:

- Den gav mig noget mentalt, og så lærte den mig, at chancen altid kommer.

Det gjorde den for Alexander Brunsts konkurrent i Magdeburg, og det gjorde den kort inden jul for Alexander Brunst selv:

- Som målmand handler det om at hele tiden at holde sig klar og ikke lade sig slå ud, når man ikke spiller. Og så hele tiden holde fokus på, at chancen kommer, selvom det bestemt ikke er let at sidde ude, når man selvfølgelig altid helst vi spille.


Jeg tager intet for givet, og jeg tror, at dén, som står bedst i træningskampene, også står, når vi spiller turneringskampe igen

Alexander Brunst
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Afklaring om støtte til Fredericia Musicalteater trækker ud - byrådet kæmper for at bevare tilskud

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Erhverv For abonnenter

Kommende hotelejer: - I ti år vidste jeg ikke, hvor dejlig Fredericia er - men det gør jeg nu

Annonce