Annonce
Sport

VB's regnskab: Coronakrisen og manglende salg kostede millioner

Vejle Boldklub og Ylber Ramadani spillede hele 2020 på et næsten tomt Vejle Stadion, og det kostede klubben mange penge. Arkivfoto: Mette Mørk
Corona-pandemien og manglede spillersalg betyder, at Vejle Boldklub kom ud af 2020 med et underskud på syv millioner kroner.

Vejle: Vejle Boldklub kom ud af 2020 med et underskud på cirka syv millioner kroner.

Resultatet står i skærende kontrast til resultatet året inden, da regnskabet for 2019 viste et overskud på cirka 11,5 millioner kroner.

Det er corona-pandemien og manglende spillersalg, som er hovedårsager til underskuddet.

- Vores forretning hænger sammen, når vi sælger spillere. Det undlod vi i 2020, selvom vi havde mulighed for at sælge en enkelt eller to af vores profiler og ad den vej sikre et positivt resultat, siger Henrik Tønder, administrerende direktør i Vejle Boldklub, og fortsætter:

- Vi valgte i stedet at investere i truppen for i første omgang at rykke op i superligaen og siden blive der, fordi det giver os nogle helt andre og bedre muligheder sportsligt og kommercielt i forhold til at spille i 1. division.

Henrik Tønder ønsker ikke at gå i detaljer i forhold til potentielle salgsemner, men der er næppe tvivl om, at et sommer-salg af Wahid Faghir havde ændret årets resultat fra minus til plus.

Annonce

Et år uden tilskuere

Corona-pandemien betød, at VB i 2020 blot spillede én hjemmekamp med tilskuere, mens resten foregik uden eller med maksimalt 500 mennesker på Vejle Stadion.

- Vi gik et år uden de indtægter, som følger med på kampdage, og derfor mærkede vi desværre aldrig den tilskuermæssige virkning af, at vi rykkede op i Superligaen, siger Henrik Tønder.

VB blev kompenseret for de manglende indtægter på grund af corona-pandemien både i form af ordningen om lønkompensation og arrangør-ordningen, og Henrik Tønder kalder dem gode ordninger, som hjalp i en svær tid:

- Men det er ikke ordninger, som kompenserer én til én.

Annonce

Vækst i sponsoraterne

Trods corona-krisen lykkedes det VB i 2020 at øge de kommercielle indtægter.

- Det er selvfølgelig meget positivt og skyldes en enorm loyalitet hos vores sponsorer og samarbejdspartnere, siger Henrik Tønder.

Væksten er kommet blandt klubbens eksisterende samarbejdspartnere, da det ifølge Henrik Tønder har været vanskeligt at skaffe nye kunder til butikken under de nuværende forhold:

- Heller ikke på det punkt har vi haft mulighed for til fulde at udnytte det potentiale, som opstod efter oprykningen.

Selvom det er uvist, hvornår de nuværende corona-restriktioner lempes og senere sandsynligvis helt fjernes, forudser Henrik Tønder, at VB kommer ud af 2021 med et positivt resultat.

De seneste fire års resultat

Vejle Boldklubs nuværende ejerkreds kom til sommeren 2016, og siden er det på den økonomiske front gået således:

2017: - 6,4 millioner kroner

2018: + 1,5 millioner kroner

2019: + 11,3 millioner kroner

2020: - 7,3 millioner kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce