Annonce
VB

VB-truppen ramt af corona: Spiller er smittet med Covid-19

Mandag tog VB-truppen atter fat på træningen, efter spillerne de foregående mange uger var hjemsendte. Arkivfoto: Mette Mørk
En spiller i Vejle Boldklubs førsteholdstrup er smittet med Covid-19 og holdes den kommende tid ude af træningen. Yderligere tre spillere skal testes og holdes ligeledes ude af træningen.
Annonce

Vejle: Én af spillerne i Vejle Boldklubs førsteholdstrup er smittet med Covid-19.

Det er det første kendte tilfælde af corona-virus i en dansk fodboldtrup, siden det i sidste uge blev besluttet, at Superligaen og 1. division genoptages i slutningen af maj.

Det er ikke muligt at få at vide, hvilken spiller der er tale om. Det må klubben på grund af persondataforordningen ikke oplyse.

Den smittede spiller nåede aldrig at træne sammen med de øvrige i VB-truppen, efter de mandag genoptog træningen. Indtil i mandags tilbragte spillerne små to måneder som hjemsendte på lønkompensationsordningen.

Annonce

Spilleren er symptomfri

Inden spillerne mandag mødte ind, gennemgik de den test, som er krævet i protokollen fra Divisionsforeningen, og det var i forbindelse med den test, at spilleren viste tegn på mulig smitte med Covid-19.

Tirsdag eftermiddag blev spilleren testet i Kolding, og testen har siden vist, at spilleren er smittet med Covid-19.

- Vi kan konstatere, at protokollen virker, siger Henrik Tønder, administrerende direktør i Vejle Boldklub, ifølge en pressemeddelelse.

Den smittede spiller har det ifølge Henrik Tønder godt og er fri af symptomer, men det er uvist, hvornår han kommer tilbage på træningsbanen.

Annonce

Mødtes med tre holdkammerater

De øvrige i VB-truppen fortsætter træningen, men det bliver i første omgang uden yderligere tre spillere.

Den smittede spiller mødtes søndag med tre af sine holdkammerater, og de tre skal testes for smitte med Covid-19. Inden de er testet, holdes de tre ude af træningen.

Det er endnu uvist, hvornår 1. division genoptages. Det sker enten i dagene omkring den sidste weekend i maj eller omkring den første weekend i juni. Fortsætter turneringen, hvor den tilbage i marts slap, spiller VB sin næste kamp på Vejle Stadion, og den bliver mod Næstved.

Da turneringen blev sat på pause, skete det med VB på rækkens førsteplads med et forspring på syv point ned til nummer to, Viborg. I denne sæson er der kun én oprykker til Superligaen, og det er vinderen af 1. division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Annonce