Annonce
Sport

I VB undrer man sig: Kun Superligaen må åbne dørene

Der er lange udsigter til scener som denne på Vejle Stadion. Men mindre kan også gøre det, mener klubbens direktør Henrik Tønder, som undrer sig over, at Vejle Stadion ikke må åbne dørene på  samme niveau som en række superligastadions. Arkivfoto: Mette Mørk
Det giver ingen mening, at Vejle Stadion ikke må åbne dørene yderligere, for her kan der også sikres ansvarlige rammer. Det mener VB-direktør Henrik Tønder.

Vejle/Fredericia: Siden coronakrisen har dørene til Danmarks stadions kun stået på klem. Men fra weekenden får landets superliga-klubber lov til at åbne yderligere op.

Efter tre succesfulde testkampe er de skrappe corona-krav blevet lempet, og det betyder blandt andet, at der skal være mindre afstand imellem folk på tribunerne. Det giver mulighed for, at der kan komme mange flere tilskuere ind på stadion end de omtrent 350, der indtil nu har haft adgang.

De nye retningslinjer gælder i første omgang kun for Superligaen. Klubberne i 1. division må væbne sig med tålmodighed, og det mødes med stor undren i Vejle Boldklub.

Annonce

- I min verden er det fuldstændig ulogisk, for vi vil til enhver tid kunne levere på samme niveau som de superliga-stadions, vi bliver målt med. Der må ligge andre ting til grund for beslutningen. Det kan ikke være en nøgtern vurdering, siger Henrik Tønder, direktør for Vejle Boldklub.

Han mener ikke, at rækken, man befinder sig i, bør være udslagsgivende for tilskuerkapaciteten. I stedet bør de forskellige stadions vurderes enkeltvist.

- Man bør kigge fornuftigt på det her: Hvem kan levere den standard, der skal til. Vores setup, logistik samt antallet af services og stewards er til enhver tid på minimum samme niveau som superligaens, siger VB-direktøren.

De nye retningslinjer

Der må åbnes op for flere tilskuere på de danske superliga-stadions.  Men der stilles stadig store krav til klubberne i forhold til afviklingen af kampene.

  • Der vil fortsat være maksimalt 500 tilskuere i hver sektion.
  • Afstandskravet sænkes til en meter, og familiemedlemmer og andre nære relationer vil kunne sidde ved siden af hinanden.
  • Derudover er der yderligere krav til klubberne omkring uddannelse, sikring af kontaktinformation og andet.

Trist at tænke på

Det er let at forstå frustrationen, for hvorfor er det muligt for FC Midtjylland at lukke 5000 tilskuere ind, når VB ikke må? De to stadions ligner hinanden, og den plan, FC Midtjylland har for øget kapacitet på tribunerne, kunne godt trækkes ned over Vejle Stadion.

VB er lige nu involveret i en tæt topkamp, og der ville komme mange besøgende på Vejle Stadion, hvis det var muligt.

- Vi vil fint kunne huse en noget større kapacitet end de 500, der er mulighed for nu, siger Henrik Tønder og fortsætter:

- Det er helt vildt vigtigt, at vi som minimum kan lukke alle vores trofaste kunder ind. De har købt et produkt, som de ikke kan få. Der er stor interesse for os på det her tidspunkt af sæsonen med vores placering i tabellen. Vi ville være tættere på 10.000 end på 5000 tilskuere til kampene under normale forhold. Det er trist at tænke på, at vi ikke kan imødekomme det, siger Henrik Tønder.

Hos FC Fredericia har man ikke samme udsigt til tusindvis af tilskuere, og her tager direktør Stig Pedersen myndighedernes beslutning med ro.

- Vi afventer udfaldet af det, der sker i weekenden i Superligaen. Og så kan det være, at det lukker yderligere op i 1. division, siger FC Fredericias direktør, Stig Pedersen.

Han håber selvsagt også på, at der snart lukkes mere op.

- Hvis vi måtte lukke op, og der måtte sidde en på hveranden stol, kunne vi lukke 600 ind. Det er en fordobling, og det ville være fint. Men vi kom ikke med i den her runde. Det accepterer vi, siger han.

Annonce

Med i puljen

Helt ekstraordinært har Superligaen allerede i denne weekend mulighed for at lukke flere ind, hvis der kan sikres ansvarlige rammer på tilskuerpladserne.

- Vi vil gøre, hvad vi kan for at komme med i puljen. Vi kan til fulde leve op til de krav, der måtte være, siger Henrik Tønder.

FC Fredericia spiller allerede hjemme torsdag aften mod Hvidovre. VB tager mandag imod Roskilde. Den næste hjemmekamp for FC Fredericia ligger den 10. juli og står mod Næstved. VB har igen kamp på Vejle Stadion den 14. juli.


I min verden er det fuldstændig ulogisk, for vi vil til enhver tid kunne levere på samme niveau som de superliga-stadions, vi bliver målt med.

Henrik Tønder, VB-direktør
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

FC Fredericia

FC Fredericias målhelt: Jeg vil gerne til en større klub

Fredericia

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

Alarm 112

Brand i lejlighed hurtigt slukket: Ild var opstået i håndklæde på en dør

Annonce