Annonce
Børkop

Vejarbejde efter jordskred driller mere end forventet

Andkærvej, mellem Andkær og Toftum, er delvist spærret af, så det kun er bilister fra Andkærsiden, der kan køre forbi. Det sker på nogle plader, der er lagt ud mellem vejen og cykelstien. Foto: Jørgen Flindt
Jordskredet ved Andkærvej, som skete i sidste uge, er mere omfattende end forventet. Så der arbejdes stadig på at stabilisere skrænten langs vejen.

Andkær: De store, tunge maskiner er stadig i gang på Andkærvej, hvor der i sidste uge skete et jordskred på nordsiden af vejen.

Dengang håbede man fra Vejle Kommunes side, at det ville tage et par dage at løse problemet, men her over en uge senere er man stadig i gang med arbejdet, for det driller mere end forventet.

- Det har vist sig at være vanskeligere at stabilisere skrænten end vi i første omgang regnede med, siger Flemming Skovgaard, der er holdleder for Vej og Park ved Vejle Kommune.

Han forklarer, at man er nødt til at presse stolper ind i skrænten, og det er derfor, det tager længere tid end planlagt.

- Vi presser to rækker egetræsstolper ind, for på den måde at stive jorden af, så det ikke skrider igen. Det har vi gode erfaringer med fra andre steder, siger Flemming Skovgaard.

Han tør ikke helt sætte tidspunkt på, hvornår vejen igen bliver normal farbar. Som det er lige nu, er der ensrettet, og det er endda besværligt for de bilister, som må køre forbi. Han håber dog, at kommunens folk er færdig sidst på ugen, men det tør han ikke love, for, ja, vejret, og dermed også jorden, er ret vådt og i drillehumør for tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Replik. Der er ikke ro på ridefysioterapien

Læserbrev: Ro på ridefysioterapien i Børkop området, skriver Brian Errebo-Jensen i et læserbrev i Vejle Amts Folkeblad 11. november. Hmmm. Hvor ville det være dejligt hvis det var tilfældet. Og det ville det have været for længe siden, hvis personlige relationer ikke havde fået lov at vinde over patienternes behov. For første gang er der en indrømmelse fra en i det beslutningsmyndige udvalg, at de har fravalgt en lille privat virksomhed alene baseret på baggrund af, at en ridefysioterapeut har udtalt 'dårligt arbejdsklima'. Det giver da i den grad stof til refleksion. En virksomhed som vel og mærke har fungeret til glæde og gavn for mange igennem seks år. Som har flere medarbejdere og frivillige, som har været med fra start. Og hvor patienterne var trygge og meget glade for at komme. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det må føles for virksomhedens ejer og leder at læse, at der hos hende er et 'dårligt arbejdsklima'. Hvor er det dog ufint. Tænk hvis en eller flere fra udvalget, som ikke er dybt involveret i sagen med den tidligere ridefysioterapeut, havde ville undersøge sagen inden beslutningen om en dispensation. Så havde de måske oplevet et sted, hvor det emmer af smil, grin og glæde - og sætningen 'altid kaffe på kanden' efterleves. Hvor et yderst fokuseret team sikrer fokus på patienterne. Hvilke foranstaltninger har der mon været iværksat for at rette på op på 'det dårlige arbejdsklima', som nu omtales som var det en sandhed. Jeg kan spørge på en anden måde: Hvor lang tid brugte du eller andre i udvalget på at undersøge præcis udsagnet om dårligt arbejdsklima - altså set fra en anden side end ridefysioterapeutens? Hvordan overhovedet forsvare at lave en dispensation til at komme uden om en virksomhed, som kunne have varetaget træningen med det samme UDEN at undersøge sagen fra alle sider? Jeg har i øvrigt hørt en helt anden årsag som forklaring til, hvorfor ridefysioterapeuten afgav sit ydernummer. Er du interesseret i at høre den? Hvordan har det været økonomisk dyrt for den tidligere ridefysioterapeut at forlade stedet? Hvem har hestene, de ansatte og faciliteterne? Altså bare for at få proportionen økonomisk tab ind i ligningen. Først når en reel undersøgelse er foretaget, kan vi tale om proportioner og refleksion. Og også om saglighed og ordentlighed. Udvalgets beslutning er ganske enkelt ikke foregået på en ordentlig måde. Og det burde ikke kunne finde sted.

112 For abonnenter

Flere års fængsel og udvisning af landet: Men hvem var egentlig gerningsmanden bag knivstikkeri i Jyllandsgade?

Annonce