Annonce
Fredericia

Vejbøvl: Spærret bane ved afkørsel 59 skaber kø

Frem til cirka 1. november er der et spor farbart på strækningen mellem Strevelinsvej og motorvejen på grund arbejdet med at lave en ny afkørsel 59 mod Kolding. Foto: Henrik Juel Skovrider
Vejdirektoratet og Fredericia Kommune opfordrer til, at bilister benytter andre afkørsler for at komme på motorvejen.

Snoghøj: Arbejdet med at etablere en ny afkørsel 59 mod Kolding har medført, at Vejdirektoratet i denne uge har afspærret den højre bane på Snoghøj Landevej fra Strevelinsvej frem til motorvejen. Det gør fremkommeligheden på Snoghøj Landevej mere vanskelig for de bilister, der benytter strækningen for at komme på motorvejen mod enten Kolding/Vejle eller Fyn.

- Vi er i gang med at lave højresvingsbane til den nye rampe mod Kolding, og vi har nogle cyklister og fodgængere, som vi skal tilvejebringe noget plads til, og nogle ledningsejere, vi skal tage hensyn til. Så vi er nødt til at låne noget trafikareal for at kunne komme videre. Og det er klart, at det kommer til at genere nogle folk, forklarer Peter Sveistrup Kristensen, som er projektleder hos Vejdirektoratet.

Afspærringen af vejbanen kommer til at vare indtil cirka 1. november.

Første spadestik til det næsten 40 millioner kroner dyre projekt blev taget 15. maj, og det forventes at stå færdigt i november 2020. Indtil da skal trafikanterne bevare tålmodigheden, opfordrer projektlederen til.

- Det er en ret stor ombygning, vi er i gang med, og det kommer til at gøre ondt, før det gør godt, siger Peter Sveistrup Kristensen.

På grund af indsnævringen opfordrer både Fredericia Kommune og Vejdirektoratet til, at bilister bruger afkørsel 60 eller 61 for at komme ud på motorvejen.

- Det er lidt ligesom med vand. Hvis folk finder ud af, at det er for meget tryk på, finder de en anden rute, lyder det fra projektlederen.

Annonce

Det er en ret stor ombygning, vi er i gang med, og det kommer til at gøre ondt, før det gør godt.

Peter Sveistrup Kristensen, projektleder, Vejdirektoratet

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt, der er skyld i den stigende vandstand?

Læserbrev: Kystdirektoratet har udpeget 14 områder ved Danmarks kyster, som er klassificeret som særligt truet af den stigende vandstand. Juelsminde er et af de truede områder. Et nyt digelag er etableret, og der arbejdes ihærdigt frem mod at sikre byen mod oversvømmelse. Der er udarbejdet et foreløbigt dige-projekt, som anslås at koste omkring 23 mio. kr. Ingen ved af gode grunde p.t., om det holder, men hvis det gør, er det en udgift pr. husstand på gennemsnitligt 20.000 kr. Nuværende lovgivning siger, at det skal de mennesker, der bor i de truede områder, betale, herunder også den fremtidige vedligeholdelse. Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt - under kote 2,50 - der er skyld i den stigende vandstand? Ifølge klimaforskere over hele verden er det et globalt problem. Det er den måde, verdens befolkning lever og forbruger på, der ændrer klimaet og medfører højere vandstand. Når der skal laves store offentlige anlæg eller for den sags skyld de militære forsvarsudgifter, grænsekontrol osv. - alt sammen til gavn for fællesskabet - er der ingen tvivl: Statskassen betaler naturligvis. Alle os danskere og de mange hundrede tusinder turister, der besøger os, har stor glæde af at kunne færdes ved vore skønne kyster. Så kan ingen vel i fuld alvor være i tvivl om, at det er en statsopgave at betale regningen. Den lovgivning, der gælder nu, er et levn fra fortiden. Der må være nogle politikere, der tager fat på at ændre det.

Annonce