Annonce
112

Vejle Sygehus mærkede trafikproblemer fra Vejlefjordbroen: Det kneb for patienterne at nå frem

Ledende overlæge på medicinsk afdeling ved Vejle Sygehus, Ejler Ejlersen (th.) har sammen sine medarbejdere ventet forgæves på flere patienter fredag. Det skyldes trafikale problemer efter ulykken på Vejlefjordbroen fredag morgen. Arkivfoto
Ledende overlæge Ejler Ejlersen kan ikke huske, at medicinsk afdeling tidligere har oplevet så store følgevirkninger af en trafikal situationen.

Vejle: Læger og sygeplejersker var mødt ind på Vejle Sygehus fredag morgen, inden uheldet på Vejlefjordbroen klokken 08.01 satte en prop i trafikken i og omkring Vejle.

Personalet oplevede hurtigt, at det kneb for patienterne at nå frem.

- Vi kunne ret hurtigt mærke, at folk blev forsinkede. Folk ringede ind og kunne fortælle, at der var på grund af trafiksituationen, fortæller ledende overlæge på medicinsk afdeling på Vejle Sygehus, Ejler Ejlersen.

Han kunne, som morgenen skred frem, konstatere, at situationen ikke så ud til at løse sig. Derfor valgte alle medicinske ambulatorier i Vejle at kontakte de patienter, som havde en tid fredag, for at høre om de var på vej.

- Hvis de ikke var kørt hjemmefra, rådede vi dem til at blive hjemme for ikke at gøre situationen værre, siger Ejler Ejlersen.

- Indgangsvinklen har været den, at vi fandt en ny tid til dem, der kunne, fordi situationen er, som den er.

Annonce

Ingen er kørt forgæves

Overlægen fortæller, at selvom mange patienter ikke mødte op, har der været forsinkelser på at komme ind til behandlinger på de medicinske ambulatorier dagen igennem.

Det skyldes, at flere af patienter, som er kommet, ikke er mødt til den tid, de oprindeligt var blevet givet.

- Der er kommet nogen, som ikke var vendt om. Dem har vi taget ind i den rækkefølge, de er nået frem, siger Ejler Ejlersen.

Derfor regner han ikke med, at nogen er kørt forgæves til sygehuset fredag.

- Vi er her i den almindelige arbejdstid og også længere, hvis der sidder nogen og venter.

Ikke oplevet det før

Fredag middag vurderede overlæge Ejler Ejlersen, at kun omkring 50 procent at de forventede patienter, var nået frem.

- Jeg kan ikke huske, at vi på sygehuset har oplevet en trafiksituation så massivt før, siger Ejler Ejlersen og tilføjer:

- Vi har prøvet at have snestorme, men så har det som oftest også passet med, at personalet ikke er nået frem. Det specielle i dag har været, at alle læger og sygeplejersker var mødt ind på arbejde, så det er flowet af patienter, der har været udfordringen.

Ejler Ejlersen fortæller, at personalet har fået andre ting fra hånden, mens de har ventet på patienter.

- Der er altid noget at lave, men fordi man ikke ved, hvem der møder frem, så man kan ikke gå for langt væk. Man kan ikke begynde at støve af, hvis Gerda når frem fem minutter efter.

På organkirurgisk ambulatorium lyder meldingen, at man på samme måde også har mærket til den trafikale situation i Vejle fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce