Annonce
Fredericia

Vejle giver gratis haller

Det er gratis for Vejles idrætsklubber at benytte hallerne i Vejle. Det gælder både svømmebassiner og idrætshaller. Arkivfoto: Torben Juhler

Politikerne holder fast i gratis brug af kommunens mange haller. Der kan vanke bøder, hvis man ikke benytter de haltimer, der er lagt beslag på.

Vejle/Fredericia: Det koster ingenting for de lokale idrætsforeninger at benytte Vejle Kommunes mange kommunale og selvejende haller. Det princip har været gældende i årevis.

For et par år siden indstillede kultur- og idrætsforvaltningen til politikerne at opkræve betaling for at benytte hallerne, men det blev afvist politisk.

- Så i dag kan man frit bestille haltimer, og så fordeler vi efter et princip om, at der først og fremmest skal være plads til de traditionelle indendørs idrætstilbud. Det vil sige håndbold, volleyball og badminton, siger Thomas Schmidt, idrætskonsulent i Vejle Kommune.

Når de tilbud er tilgodeset, er der mulighed for at fylde op med andre idrætsgrene. Det kan være fægtning, indendørs fodbold eller andet.

I Vejle er haller gratis

Vejle Kommune råder over 13 kommunale haller og 19 selvejende haller.

For alle haller gælder det fælles princip, at der ikke må opkræves betaling.

Hvis der blev opkrævet betaling, ville pengene kunne indgå i driften af hallerne.

Det gratis princip gælder både sportshaller og svømmehaller.

500 kroner i "bøde"

Princippet om gratis haller lægger pres på antallet af haltimer. I andre kommuner, hvor man har bevæget sig fra gratis udlån til halleje, har det vist sig, at efterspørgslen på haltimer faldt med en tredjedel.

- Vi vil også gerne sikre, at de haltimer, der er bestilt, også bliver brugt. Derfor har vi indført en slags bødesystem, hvor foreningen bliver opkrævet 500 kroner, hvis de ikke udnytter den haltid, de har lagt beslag på. Det er ærgerligt, hvis vi har tomme haller, når der er foreninger, som gerne vil gøre brug af tiden, siger Thomas Schmidt.

Systemet kræver imidlertid, at man opdager, at hallen står tom. Den detalje er man i Vejle Kommune ved at undersøge en teknisk mulighed for at løse.

- Opdager vi, at en haltime ikke udnyttes, så tager vi en snak med foreningen. Der kan ligge en god forklaring, og så gør vi ikke mere. Vi ønsker bare at sikre os, at hallerne ikke står tomme hen, når andre har fået afslag på timer, siger Thomas Schmidt.

Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Minut for minut: FC Fredericia havde masser af chancer - men tabte alligevel til gæsterne fra Amager

Annonce