Annonce
Vejle

Vejle har fået en ny genbrugsbutik: Velkommen til Genbrugt i Vestergade

Genbrugskonsulent Sarah Schytte Hassing river gerne i tøjstativerne, når der skal nyt i garderoben. KFUM's Sociale Arbejde har netop åbnet "Genbrugt" i Vestergade i Vejle. Foto: Lars Saugbjerg
KFUM's Sociale Arbejde har overtaget Mission Afrika Genbrugs butik i Vestergade. Forretningen hedder nu "Genbrugt" og er en del af et nyt koncept.
Annonce

Vejle: Når du handler i Vejles nye genbrugsforretning i Vestergade, er du ikke blot med til at hjælpe mennesker i udsatte livssituationer - du lader også genbrugstanken få endnu større fodfæste.

Det er KFUM's Sociale Arbejde, der står bag "Genbrugt". Organisationen har overtaget lokalerne, hvor Mission Afrika tidligere drev genbrugsbutik. I forretningen finder du primært tøj, men også bøger, service, nips og lidt elektronik.

- Genbrug er jo en strømning i tiden, og vi forsøger med vores nye forretning i Vejle at skabe en lys, lækker, stilren og imødekommende butik, hvor folk finder et stort udvalg, fortæller genbrugskonsulent i KFUM's Sociale Arbejde Sarah Schytte Hassing.

"Genbrugt" i Vestergade er butik nummer to.

- Den første åbnede vi i Fredericia. Vi har mange genbrugsbutikker, men de er ikke organiseret på samme måde som butikkerne i Fredericia og Vejle, fortæller Sarah Schytte Hassing.

Mange af organisationens genbrugsbutikker er bundet op på lokale projekter. For eksempel laver forretningen i Kolding penge til det lokale folkekøkken.

- "Genbrugt" vil derimod lave frie midler til hovedorganisationen. I øvrigt ligger Café Parasollen lidt nede ad gaden - vi er i samme familie, og derfor var det oplagt at blive nabo til dem, forklarer konsulenten.

Det er planen, at KFUM's Sociale Arbejde vil åbne omkring 10 nye butikker i løbet af de næste fire år. Alle skal have det samme look og bære navnet Genbrugt.

KFUM's Sociale Arbejde

  • KFUM’s Sociale Arbejde er en NGO, som arbejder på folkekirkelig grund med afsæt i et kristent menneskesyn.
  • Organisationen møder mennesker i øjenhøjde og betragter det enkelte menneske som ubetinget værdifuldt. KFUM's Sociale Arbejdes formål er at yde en diakonal og social indsats og bidrage til at skabe værdige kår for mennesker i udsatte livssituationer.
  • KFUM's Sociale Arbejde blev grundlagt som selvstændig organisation i 1918 og fusionerede i 2014 med Ungdommens Vel under navnet KFUM's Sociale Arbejde.

Kilde: KFUM's Sociale Arbejde

Annonce

Frivillige hænder

Priserne i Genbrugt skal afspejle, at alle har råd til at handle der.

- Og vi vil naturligvis også gerne ramme de kunder, der ikke er vant til at handle i genbrugsbutikker. Vi har fokus på, at det ikke må tage længere tid at handle genbrug. Leder du efter en sort T-shirt, skal du hurtigt kunne se, om vi har den. Butikken skal være overskuelig, og der skal være flow i sortimentet - med nye ting på hylderne hver uge, siger Sarah Schytte Hassing.

Det er Vejles borgere, der skal donere det brugte tøj og de forskellige effekter. Man kan indlevere i butikkens åbningstid eller i containeren i Vindinggård Center.

Genbrugt drives af frivillige medarbejdere, og foreløbig er opbakningen ganske fin.

- Men vi har altid brug for flere hænder, så jeg opfordrer alle interesserede til at komme ind i butikken eller skrive en mail, lyder det fra Sarah Schytte Hassing.

Annonce

En gemmer

Butikken i Vestergade vil også forsøge sig med konceptet "En gemmer".

- Det er en kupon, som man kan købe i forretningen. Denne kupon opbevarer vi - eller du kan tage den med, hvis du for eksempel møder en hjemløs, som mangler en ny jakke eller nogle uldsokker. Så kan vedkommende komme ind og benytte sig af "gemmeren". Trængende kan også blot komme ind og spørge, om vi ligger inde med gemmere, de kan benytte sig af, fortæller Sarah Schytte Hassing.

Genbrugt holder åbent alle hverdage fra klokken 11 til 17.

Køb en "gemmer" og støt et godt formål. Værdikuponen kan opbevares i butikken, eller du kan tage den med og give den til en, der trænger. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce