Annonce
Vejle

Vejle Kommune hyrer kendt komiker til affaldskampagne med hemmelig tvist

Melvin Kakooza skal være frontfigur i ny kampagne, der skal dæmme op for henkastet skrald. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Melvin Kakooza skal som frontfigur i en ny affaldskampagne for Vejle Kommune minde unge og bilister om, at det giver point at ramme skraldespanden.
Annonce

Vejle: Han er kendt fra programmer som "Hesten og Gæsten", "Helt Sort" og "Sunday".

Og til foråret toner komikeren Melvin Kakooza frem i biografreklamer og radiospot for Vejle Kommune.

Kommunen har hyret komikeren til at være frontfigur i en ny affaldskampagne målrettet unge og bilister. Det handler om, at få folk til ikke at smide skrald i naturen.

Valget faldt på Melvin Kakooza, da han især er populær blandt unge, fortæller leder af Økolariet, Niels Nørgaard. Han er kommunens tovholder for kampagnen, der er udtænkt af et reklamebureau.

- Han kommer fra Fredericia, og vi kan godt lide, han er forankret i lokalområdet. Det har ikke været let at få fandt i en så kendt som Melvin, men han har også været interessereret i sagen, og heldigvis sagde han ja, siger Niels Nørgaard.

Samtidig med Melvin Kakoozas sætter gang i kampagnen, opsættes skilte langs vejene og på skraldespande i byerne med opfordringen til ikke at smide affald i naturen.

Til kamp mod skraldet

Natur- og miljøudvalget har fået en pose penge (500.000 kroner i hvert af årene 2019-2020) til et adfærdsprojekt.

Projektet skal gør sit for at bekæmpe affald i naturen.

Det er blevet udskudt flere gange, og nu er planen, at en kampagne med komikeren Melvin Kakooza sættes i gang i foråret 2021.

Planen er, at adfærdskampagnen understøtter de eksisterende landsdækkende affaldsindsamlinger ("Hold Danmark Rent" og DN's affaldsindsamling) og de lokale initiativer, der eksisterer rundt omkring i Vejle Kommune.

Kilde: Vejle Kommune

Annonce

Hemmelig happening

Der er en grund til, målgruppen faldt på bilister og unge, forklarer Niels Nørgaard.

- Vi ser desværre, at bilister smider affald i grøfter og langs vejkanter, og vi ser desværre også en masse affald, efter unge har holdt fester eller været på festival, siger han.

Kampagnen spiller både på, at det er en skændsel med skrald, ligsom den gerne vil have flere til at samle op efter andre.

- Optimalt var der ikke nogen, der smed skrald. Vi vil gerne skabe nogle ambassadører, der tager ejerskab, og godt tør sige på en god måde: "Hov, du tabte vist noget", hvis man ser nogen smide noget, siger Niels Nørgaard.

Derudover er det planen, at skoleelever inddrages og får lov til at udforme den resterende del af kampagnen, og kommunen planlægger også at være til stede på tankstationer for at gøre bilister opmærksom på, hvor affaldet skal hen.

Og så indeholder kampagnen et hemmeligt element.

- Imens biografreklamerne kører, laver vi nogle happenings i byen, men det er jo ikke sjovt, hvis jeg fortæller, hvad det er. Jeg kan sige så meget, at det er noget med skjult kamera, men så siger jeg ikke mere, siger Niels Nørgaard.

Annonce

Corona-forsinkelse

Natur- og miljøudvalget fik afsat i alt en million kroner fordelt på 2019 og 2020 til en affaldskampagne. Så blev projektet forsinket på grund af uenighed i udvalget, og selvom politikerne efterfølgende nåede til enighed, dukkede en uforudset sygdom op: covid19. Selvom hele kampagnen var klar til køre dette forår, har politikerne altså nu valgt at udskyde, så kampagnen kan køre sideløbende med Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling.

Kampagnen er en af Karl Erik Lunds (DF), formand for natur- og miljøudvalget, kæpheste. Han så frem til at sætte den i gang dette år.

- Jeg havde da gerne set, vi fik gang i det år. På en måde synes jeg, det er ærgerligt, at det nu udskydes, men det skal nok blive godt næste år. Vi håber på, det har en effekt, så de klaphatte, der vipper affald ud af bilen og ud i naturen, tænker sig lidt mere om, når de ser kampagnen, siger han.

Hvad synes du om, at Melvin Kakooza skal være frontfigur?

- Jeg må indrømme, at jeg ikke aner, hvad er han er for en karl, om han er komiker, laver standup eller er med i en eller anden film, siger Karl Erik Lund.

Den præcise dato for kampagnen findes senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fredericiansk lottospiller var millionær i to måneder uden at vide det: - Du får ikke min Nemkonto

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Fredericia

Døgnrapporten: En fik forbud mod at komme på restauration - en anden fik fire sigtelser

Annonce