Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle Madfest, der fokuserer på lokale fødevareproducenter, havde debut lørdag, hvor de lokale producenter præsenterede deres varer fra omkring 30 boder på Søndertorv, Rådhustorvet og Nørretorv. Det er tanken, at festivalen skal være en årlig begivenhed. Foto: Palle Søderberg
Vejle Madfest kom godt fra start lørdag, hvor mange valgte at lægge vejen forbi midtbyen. Eneste udfordring: Der var så mange smagsprøver, at man nemt kunne glemme at få dankortet frem.

Vejle: Der var nærmest præ-pandemi-stemning i Vejle midtby lørdag, hvor vejlenserne myldrede ud i gågaderne.

Det var nærmest ikke til at opdrive en parkeringsplads, og gågaderne summede af aktivitet.

- Det virker, som om der er usædvanligt mange mennesker i byen - og det er skønt. Det viser. at Vejle er god til at bakke op om lokale arrangementer, lød det fra Annette Møller Therkelsen.

Annonce

Hun driver eventcateringfirmaet Nord og er medlem af Madværket, der er medarrangør af den første Vejle Madfest, som løb af stablen lørdag fra 10 til 15.

Omkring 35 fødevareproducenter, de fleste fra lokalområdet, deltog i madfesten, der blev afviklet på Søndertorv, Rådhustorvet og Nørretorv.

- Det er lidt ærgerligt, at der er så mange smagsprøver, for det går ud over salget, men i det store og hele er det gået godt. Folk er interesserede, og vi har fået solgt en del, lød det fra Annette Møller Therkelsen, der fra sin bod på Søndertorv solgte produkter fra Tinnetgård, som er et bosted for unge.

- Vejle er god til at bakke op om lokale arrangementer, lød det fra Annette Møller Therkelsen, Nord, der solgte produkter fra Tinnetgård på madfestivalen. Foto: Palle Søderberg

Fokus på lokal fødevare-produktion

På Rådhustorvet glædede Gitte Holmboe fra det lokale ølbryggeri Bøgedal sig over at se så mange mennesker i byen.

- Hele ideen med madfesten er at gøre opmærksom på, at Vejle har mange vanvittigt dygtige og forskellige fødevareproducenter. Det er desværre ikke så tydeligt i gadebilledet til daglig, men det kan festivalen forhåbentlig ændre på. I år er debutten, og når vejlenserne har vænnet sig til, at det er en årligt tilbagevendende begivenhed, så tror jeg på, at vi vil se endnu flere gæster, lød det fra Gitte Holmboe.


Hele ideen med madfesten er at gøre opmærksom på, at Vejle har mange vanvittigt dygtige og forskellige fødevareproducenter.

Gitte Holmboe


Gitte Holmboe fra ølbryggeriet Bøgedal mener, at vejlenserne lige skal vænne sig til, at byen nu har en madfest. - Målet er at gøre opmærksom på diversiteten i den lokale fødevareproduktion, lød det fra Gitte Holmboe. Foto: Palle Søderberg

På Nørretorv var der torvestemning med grøntmarked og levende musik, og her havde Vejles Grønne Valg slået sin bod op.

Netværket af frivillige stak lidt af fra det øvrige koncept i og med, at de ikke solgte lokalt producerede fødevarer.

- Vi er en del af et EU-projekt, som løber i et år. Vores formål er at gøre opmærksom på, at vi kan præge udviklingen i retning af mere bæredygtighed gennem de valg, vi træffer som forbrugere, fortalte Dana Cernat fra Vejles Grønne Valg.

I anledning af madfesten udleverede de aktive skattekort over en række lokale butikker, som har identificeret de grønne valg, de har truffet.

- Skattejagten varer to uger. Når man besøger butikkerne, skal man uploade et billede, og så deltager man i lodtrækningen om præmien, fortalte Dana Cernat.

Vejles Grønne Valg, der er et EU-projekt om bæredygtighed, deltog også i madfestivalen. Dana Cernat fortalte, at håbet er, at projektet kan køre videre også efter, at EU-støtten er udløbet om et år. Foto: Palle Søderberg

Det er Forza Vejle, City Vejle, Madværket og Culinary Institute by Vejle Erhverv, der står bag Vejle Madfest.

Blandt de omkring 35 deltagere i festens førsteudgave var blandt andre Madindustrien, Enzo & C, Restaurant Vedelsborg og Lisbeths Pandekager.

Der var nærmest præ-pandemisk stemning i midtbyen i Vejle lørdag, hvor den første Vejle Madfest løb af stablen. Foto: Palle Søderberg
Et stærkt budskab på indkøbstasken. Foto: Palle Sødebrerg
Omkring 35 lokale fødevareproducenter deltog i den første Vejle Madfest. Foto: Palle Søderberg
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Erhverv

Ny virksomhed i byen: Med 30 års erfaring går Peter iværksættervejen

Alarm 112 For abonnenter

Lille puf fik sat stopper for kørsel med 204 km/t: 24-årig sigtet for 25 forhold

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

FC Fredericia

Truppen vokser: FC Fredericia skriver med venstre back

Fredericia For abonnenter

Har uddelt over 20 verbale lussinger til byrådet og især ét parti: Det er en pligt, siger Jens Jørn

Alarm 112

Tyveri af cigaretter i Sønderparkens Nærkøb udviklede sig: Gerningsmand truede ved at trække hånd over halsen

Annonce