Annonce
Kultur

Vejle pyntes op: Kunstnere slår sig løs med 'Lange patter' og seks andre værker

Anna Sofie Bank Erbau foran sit værk "Lange patter" ved boldbanen i Mariaparken. Det er en del af syv kunstneres udsmykning rundt om i Vejle. Foto: Jaroslaw Knapek
Vejle har fået nogle tilføjelser i disse dage. Det er syv kunstnere, der under den fælles titel "Lys i mørket" gør noget for at skabe en mere farverig og aha-præget hverdag.

Vejle: Bybilledet i Vejle får nogle tilføjelser i disse dage. Det er forskellige former for gadekunst, der kan være et kulturelt indslag i vores hverdage trods virus og nedfrysningen af samfundet.

Det begyndte med et fastelavnsris på Rådhustorvet. I den forgangne weekend blev flere værker stillet op, og de sidste kan ses fra fredag.

- Det er en reminder om at huske vores traditioner, selvom alle arrangementer lige nu er aflyste. Det er også en direkte opmuntrende hilsen til dem der, forståeligt nok, går og er lidt triste. Noget, der lyser op i mørket. Derfor hedder projektet "Lys i mørket". Den titel har hver kunstner været fri til at fortolke i sit værk, fortæller Junette Bay.

Hun er initiativtager til udstillingen og også den, der stod bag fastelavnsudsmykningen.


Det er en reminder om at huske vores traditioner, selvom alle arrangementer lige nu er aflyste. Det er også en direkte opmuntrende hilsen til dem der, forståeligt nok, går og er lidt triste. Noget der lyser op i mørket.

Junette Bay, kunstner


Hendes idé er at involvere en række forskellige kunstnere, som har skabt installationer  forskellige steder i midtbyen. En anden tanke med projektet er at modvirke den ensomme proces, det ofte er at skabe kunst, og at fremme fællesskab frem for konkurrence.

Annonce

Trummerum skal brydes ned

- Når alle kulturinstitutioner er lukkede, og folk ikke kan opsøge kunsten, så må kunsten komme til folk. Den ene coronalukkedag tager den næste, og dagene ligner alle hinanden. Så vores kunstinstallationer er noget, der sker og disrupter (forstyrrer, red.) den trummerum, vi befinder os i, forklarer hun.

De er med i udstillingen

Der er værker af

  • Anna Sofie Bank Erbou: "Lange patter" i Mariaparken ved boldbanen.
  • Olivia Linn: Lanterner henover cykelstien ved krydset Mariaparken/Flegmade.
  • Hanne Augustenborg: "Hvor smider du dine brugte bind?", af opsamlede mundbind. Byparken.
  • Junette Bay: "Påsketræ" foran Løveapoteket og Joe & The Juice.

-

Fredag 5. marts opstilles yderligere tre værker

  • Lucy Read: "Tegnsprogshænder" på broen ved Cozy i Vejle Midtpunkt.
  • Berit lysdal Berendtsen: Tape-installation på vindue i Vissingsgade hos Smag Dansk.
  • Nanna Nør: 3D-printede bogstaver i et træ i Mariaparken.

Junette Bay stod i 2020 stået bag kunstværket "Flattenthecurve", der blev udstillet i tre måneder på Vejle Kunstmuseum, Animal Army (600 pastelfarvede plastikdyr i byrummet) og "Flaming Feathers" i forbindelse med Fønix Kulturnat.

Den sidste fik ekstra omtale, fordi en nabo fortalte, at den blinkende udsmykning havde givet ham et epileptisk anfald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce