Annonce
Erhverv

Vejle-virksomhed sadlede om midt i coronakrise: Nu strømmer ordrer til

KKI Plast i Vejle afsøger nye forretningsområder med coronakrisen. Som noget nyt er KKI Plast begyndt at producere og skræddersy plastikskærme som bruges til afskærmning mod virus. Foto: Mette Mørk
Virksomheden KKI Plast er begyndt at producere plastafskærmninger til kommuner og domstole. Allerede i løbet af få uger har virksomheden solgt godt 100 styk.

Vejle: Glasskærm mod spytpartikler fra host og nys.

Det er, hvad Vejle-virksomheden KKI Plast på Jens Grøns Vej nu producerer til kommuner og domstole. Skærmene var ellers ikke en del af varesortimentet for få uger tilbage.

KKI Plast producerer normalt plastartikler til maskinbyggere blandt andet inden for medicinal- og fødevareindustrien og byggebranchen. Men corona-virussen fik virksomheden med otte ansatte til at tænke nyt. Det fortæller ejer og direktør Flemming Juhler.

- Vi havde set, at supermarkeder og sygehuse var begyndt at opsætte skærme til beskyttelse mod covid19. Da nogle vores største kunder begyndte at holde igen med bestillinger, måtte vi tænke nyt. Vi tænkte, at her var et oplagt marked for os, og det var nemt for os at omstille, fortæller Flemming Juhler.

Omstillingen har ikke krævet store omkostninger, da skærmene kan fræse på den maskine, virksomheden allerede bruger til plast.

Det gælder om at holde skruen i vandet. Vi er begyndt at producere dem på en lidt sørgelig baggrund, men forhåbentlig kan vi være med at sørge for, at folk ikke bliver smittet.

Flemming Juhler.

Annonce

Monterer og specciallaver

De første uger i nedlukningen havde KKI Plast nok at se til, men i maj begyndte bestillinger fra kunderne at ebbe ud, og Flemming Juhler har derfor sendt halvdelen af personalet hjem på lønkompensation.

Men måske kan de produkter være med til sætte gang i virksomheden. Blot i løbet af få uger har virksomheden solgt 100 forskellige slags afskærmninger ifølge direktøren.

- Det gælder om at holde skruen i vandet. Vi er begyndt at producere dem på en lidt sørgelig baggrund, men forhåbentlig kan vi være med til at sørge for, at folk ikke bliver smittet, siger Flemming Juhler.

Ud over kommuner og domstole, har en negletekniker og tatovør også købt skærme. KKI Plast tilpasser udskæringerne i glasset efter kundens behov, og det samme gælder montering. Ved negleteknikeren skulle skærmene hænge ned fra loftet, mens den ved tatovøren blev sat fast på bordet.

Skærmene fremstilles i polycarbonat (forkortet PC), og der er med coronakrisen kommet rift om materialet, fortæller Flemming Juhler.

- Det er stort set støvsuget væk. Vi har heldigvis en god aftale med en leverandør, der har været nødsaget til at sætte en begrænsning på, for hvor meget glas man må købe adgangen, siger han.

Da plastvirksomheden er gearet til at behandle mindre ordrer, passer det direktøren fint.

Annonce

Tredoble omsætning

Da Flemming Juhler købte KKI Plast i 2018 og satte sig i direktørstolen, var det med store ambitioner om en større vækstplan, som skal tredoble KKI Plasts omsætning over en fem års periode.

Den plan holder stadig, selvom corona betyder et fald i omsætningen for maj måned, siger direktøren.

- Vi slog omsætningsrekord både i januar og i marts, og vi er stadig godt foran. Nu er vores tyske kunder så småt ved at få mere gang i produktionen, så jeg håber, at vi i løbet af den næste tid får en normal drift igen, siger Flemming Juhler.

Skærmene laves i forskellige størrelser, og en skærm koster 1093 kroner. Foto: Mette Mørk
Plastikskærme er begyndt at dukke op mange steder efter udbruddet af covid19. Nu betjenes man i mange supermarkeder og butikker af en ansat gemt bag en skærm. Foto: Mette Mørk
Flemming Juhler overtog KKI Plast på Jens Grøns Vej i 2018. Foto: Mette Mørk
KKI Plast i Vejle. Foto: Mette Mørk
Flemming Juhler, ejer af maskinfabrikken KKI Plast. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Annonce