Annonce
Erhverv

Vejlenser bygger højhus i Horsens: Skaffer Horsens nyt højeste punkt

Det planlagte højhus i Horsens bliver ni etager højt med i alt 4500 kvadratmeter til kontorer og muligvis boliger på toppen, hvorfra der er udsigt over by og fjord. Visualisering: Ginnerup Arkitekter

Ejendomsudvikler Lars Bendsen går for første gang udenbys og bygger ni etagers højhus på Vejlevej i Horsens. Det bliver byens højeste punkt.

Vejle/Horsens: Det kræver en vejlenser at give horsensianerene større udsyn!

Drillerierne mellem de to nabokøbstæder er intakt efter de to rivalers superliga-møde, hvor AC Horsens blev kritiseret for at gøre grin med Vejle Boldklub i en pausequiz.

Med på stadion fredag i Horsens var den vejlensiske iværksætter og ejendomsudvikler Lars Bendsen, og han skaffer nu nabokøbstaden et nyt højeste punkt.

Lars Bendsen ejer en attraktiv byggegrund ved den trafikerede Vejlevej i Horsens' sydlige ende, og her planlægger vejlenseren at opføre et ni etagers højhus, der først og fremmest skal huse erhvervslejemål.

Annonce

Han solgte sit livsværk i 2012

Lars Bendsen er først og fremmest kendt som stifter af og direktør for kemi-virksomheden Linie Kemi.

I 2012 solgte den 60-årige vejlenser sit livsværk, og i dag investerer han i erhvervsejendomme i selskabet Lanett Ejendomme ApS, og i selskabet Benett ApS sælger han flishuggere til kommuner og andre skovejere.

I Vejle ejer han det tidligere Campingcentret på Bugattivej, som i dag er forvandlet til autohus lejet af Nordahs Biler og et Autopartner-værksted.

Bygningen, der rummede Linie Kemi på Tulipvej, har han i dag lejet ud til Deko Loft + Væg, mens Lars Bendsen også har investeret i en ejendom på Dianavej.

For to år siden købte han den tidligere - og i mange år tomme - Devi-bygning på Bødkervej, som i dag er fuldt udlejet til Fleggaard Auto, Carglass og autoværkstedet Skorstensgaard.

Lars Bendsen ejer i dag fire erhvervsejendomme i Vejle, blandt andet den tidligere Devi-bygning på Bødkervej, som i dag er fuldt udlejet. Det er første gang, han nu involverer sig i et udenbys byggeprojekt. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Købte grund af søster

- Der er dog en mulighed for, at vi kan lave beboelse i de to øverste etager, og fra femte, sjette etage og opad bliver det et godt view ned over byen og havnen. Grunden ligger højt, og selvom de nye byggerier på havnen i Horsens er opført i flere etager, bliver taget på vores højhus det suverænt højeste punkt i Horsens by, fortæller Lars Bendsen.

Det er første gang, at han investerer i et byggeri uden for Vejle, og Horsens er ikke nogen ukendt by for den tidligere fodboldspiller, der har én tællende kamp for VB og 200 kampe for Vejle FC. I to sæsoner spillede han 2. division for det daværende Horsens fS, inden han vendte hjem til Vejle, og det er lidt en tilfældighed, at han erhvervede den såkaldte "Torsvang-trekanten" mellem Vejlevej, Thorsvej og Ringvejen, hvor McDonald's ligger som nærmeste nabo.

- Min søster og svoger (Lis og Anders Bisgaard Sørensen, red.) drev i mange år Nordeuropas største teltudlejning, Bisgaard Sørensen Teltudlejning, fra grunden i Horsens. Da deres søn overtog firmaet, flyttede han det til Galten, og min søster valgte at køre videre med det motel, der ligger på grunden og som lukkede for nogle år siden, fortæller Lars Bendsen.

Lars Bendsen købte grunden af sin søster og valgte at gå sammen med Horsens-virksomheden Base Erhverv om udviklingen af grunden og det planlagte byggeri i det fælles selskab "Vejlevej 58". Illustration: Ginnerup Arkitekter

Ikke forstand på højhuse

Han hjalp sin søster med at undersøge mulighederne for, hvad den trekantede erhvervsgrund kunne bruges til, og under dialogen med Horsens Kommune kom det frem, at kommunen gerne så et højhus-projekt på stedet.

Derfor valgte vejlenseren at købe grunden. Og sammen med entreprenør- og byggeselskabet Base Erhverv A/S i Horsens har Lars Bendsen oprettet et fælles selskab "Vejlevej 58". Nu er parterne gået i gang med at realisere projektet.

- Hvad forstand har jeg på at bygge et højhus? Derfor søgte jeg en god sparringspartner og valgte at entrere med Base Erhverv, som jeg kender fra byggeriet af Linie Kemi på Tulipvej i sin tid. Vi overtog grunden 1. juni, og vi har haft de første indledende samtaler med forskellige interesserede lejere. I løbet af kort tid begynder vi at skrive de første kontrakter, fortæller Lars Bendsen.

Skal se flere forslag

Parterne har sat Ginnerup Arkitekter til at tegne et forslag til et højhus, der på grund af den trekantede grund er tegnet med inspiration fra den ikoniske Flatiron Building på Manhattan i New York. Men det er kun et indledende forslag.

- Vi tager seks forskellige forslag ind på, hvordan bygningen skal se ud. Det eneste, der ligger fast er, at vi bygger 500 kvadratmeter i grundplan og i ni etager, siger Lars Bendsen.

Han og Base Erhverv forventer en byggestart i 2019 og en periodeperiode på 13-14 måneder på den 4400 kvadratmeter store grund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];