Annonce
Sport

Vejlenser sørger ene mand for, at byen får en cykelfestival

Kasper Holst vil på egen hånd arrangere en tre dages cykelfestival i baggården hos Cyclo Position Service Course i Vestergade. Det bliver formentlig som optakt til Grejsdalsløbet i maj, hvis coronapandemien gør løbet og festivalen mulig at gennemføre. Foto: Mette Mørk
Kasper Holst vil arrangere en tre dage lang cykelfestival, formentlig til maj, hvor vejlenserne kan komme til foredrag, cykle med professionelle og se på udstyr.
Annonce

Vejle: Startbyen i næste års Tour de France, Vejle, er begyndt at kalde sig "Kingdom of Cycling", og derfor bør byen også have sin egen cykelfestival.

Det mener Kasper Holst, der ene mand arbejder på at arrangere en cykelfestival i byen, der indtil for nylig også brandede sig som "Danmarks Cykelby nummer et".

- Jeg vil gerne gøre noget for byen og det nye brand "Kingdom of Cycling", og samtidig handler det for mig også om at gøre noget for cykelmiljøet i Vejle, fortæller arrangøren.

Annonce

Mange ryttere i byen i forvejen

Alt afhængig af, hvordan coronapandemien udvikler sig, arbejder han med flere scenarier for, hvornår den tre dage lange festival kan afvikles.

- Jeg satser på, at festivalen kommer til at foregå den 6. til 8. maj. Det er dagene op til Grejsdalsløbet. Hvis det ikke kan afvikles i maj på grund af coronaen, er plan B, at festivalen kommer til at ligge i forbindelse med Kongeetapen. Det vigtigste er, at festivalen bliver koblet på et arrangement, hvor der er mange ryttere og cykelinteresserede i byen i forvejen, fortæller Kasper Holst.


Jeg vil gerne gøre opmærksom på den natur og de fantastiske muligheder, vi har for cykling i og omkring Vejle.

Kasper Holst, arrangør af Vejle Cykelfestival


Kongeetapen er det store motionsløb, der ligger samme dag, som Post Nord Danmark Rundt-etapen til Vejle afvikles, og løbet trækker op mod 500 deltagere.

- Festivalen skal ligge i dagene op til et af de to løb, og så satser jeg på, at nogle vil komme en dag før, tage en overnatning og deltage i festivalen, fortæller den lokale arrangør.

Annonce

Ture, telte og boder i baggården

Vejle Cykelfestivals program er langt fra helt på plads, men det ligger fast, at den afvikles i den store baggård hos det kombinerede cykelværksted og kaffebar, Cyclo Position Service Course i Vestergade.

- Her sætter vi telte op og laver et udstillingsområde med forhandlere af både cykler, udstyr, ernæring, cykelsimulatorer og andre ting. Der vil være foredrag, og i gården vil vi lave et streetfood-miljø med små cykelboder, fortæller Kasper Holst.

Festivalen vil også rumme såkaldte "social rides", hvor der både køres på grus, landeveje og i skoven rundt på egnen.

- Vi vil prøve at få nogle professionelle ryttere til at køre med, og det bliver meget forskellige ruter, så alle kan være med, siger Kasper Holst, der arbejder som hjælpetræner på motionbikeholdet på Vejle Idrætsefterskole.

Annonce

Har arbejdet med det i to år

Det er langt fra nyt for vejlenseren at engagere sig i det lokale cykelmiljø. Han er formand for Mountainbike Club Vejle og har det seneste år drevet firmaet Opening Cycling Vejle, som arrangerer forskellige cykelevents.

- Jeg fik idéen til festivalen for et par år siden og har så småt arbejdet med det siden. Men festivalen bliver på rent frivilligt basis og har ikke noget med mit firma at gøre. Jeg regner med, at der nok går 300 timer med at arrangere den, og det skal gerne køre, så det går i nul. Jeg får en del sponsorer med, og festivalen tager ikke entré, men er for alle, der har lyst til at deltage, siger Kasper Holst.

Annonce

Satser på at skabe tradition

Han har været i dialog med Vejle Kommune om festivalen, men har erfaret, at det er lettere at arrangere, hvis det bliver et rent privat anliggende. Og vejlenseren satser på at skabe en blivende tradition, der på sigt vokser sig ud af baggården i Vestergade.

- Festivalen skulle gerne vokse sig større, og bliver det en succes, skal vi nok finde en anden lokation om nogle år, siger rytteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Fredericia

Podernes ilddåb begyndte roligt: - Det eneste, vi ikke er lært op i, er, hvad vi skal lave, når der ikke er nogen, vi kan teste

Annonce