Annonce
Livsstil

Vejlenser vandt Storbritaniens største E-sportsturnering

Vinderholdet er fra venstre Rafael Adl Zarabi, Casper Bo Simonsen, Emil Brouwer, Matt Smith (UK) og Marcus V. Priskorn. Privatfoto
vejle - Marcus Vittrup Priskorn, 19 år og elev på Campus Vejle Sportscollege, kom i sidste uge hjem fra Birmingham.

Sammen med sit E-sportsteam "Magistra" havde han netop vundet "Insomnia 59", der er Storbritanniens største E-sportsturnering med 40 deltagende hold.

Præmien var 1500 engelske Pund - svarende til cirka 15.000 danske kroner.

Finalespillet i League of Legends foregik på en stor scene med mange hundrede tilskuere, og var ifølge en pressemeddelelse fra Campus Vejle en gyser.

Magistra kom bagud 0-2 i de første to kampe, men fik derefter godt fat i spillet og vandt de efterfølgende 3 kampe, så sejren blev hevet hjem med cifrene 3-2 over Storbritanniens næstbedste hold "MNM"

Fire danske spillere

Magistra består af fire danske spillere, der kommer fra Sjælland, Møn og Vejle plus en femte spiller, der er fra England.

Marcus Vittrup Priskorn kommer oprindeligt fra Hjørring, men tog på Campus Vejle for at tage sin studentereksamen, da han fandt ud af, at han kunne forfølge sine E-sportsdrømme. p

Han har altid kunnet lide computerspil og begyndte mere seriøst på E-sport for halvandet år siden.

Han lå længe resultatmæssigt og boblede lige under grænsen for, hvad der skal til for at blive spottet af et professionelt team.

Eksplosiv udvikling

Inden han startede på Campus Vejle, lå han i top 1½ procent af spillerne på den ene af de to League of Legends spil-servere i Europa, der huser 3,3 millioner spillere.

Efter et halvt år med professionelle trænere tilknyttet er resultaterne forbedret, og han er avanceret til nummer 110 ud af de 3,3 millioner konkurrenter.

I fodbold svarer det til at avancere fra serie 6 til Superligaen i løbet af et halvt år.

I fremtiden drømmer den unge gamer om at blive fuldtidsprofessionel spiller og leve af E-sporten, men først når studenterhuen er i hus.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce