Annonce
Erhverv

Vejles kørelærere har aflyst alle timer: Tiltrængt med en håndsrækning til de selvstændige

Fysioterapeut Johs. Hess glæder sig over regeringens forslag til hjælpepakke til de mindre erhvervsdrivende. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Regeringen spillede med hjælpepakke til trængte små virksomheder. Initiativet bliver taget godt imod hos to små lokale erhvervsdrivende.
Annonce

Vejle: Forsigtig glæde.

Sådan betegner kørerlærer Malene Nygaard Christensen, BK Vejle, reaktionen på regeringens udspil til at hjælpe små og mindre virksomheder, som blev præsenteret onsdag.

De små virksomheder med 1 til 10 ansatte får ikke glæde af den lønkompensation, som tidligere er blevet meldt ud til større virksomheder. Så da statsminister Mette Frederiksen (S) bebudede nedlukning af blandt andet frisører, tatovører og andre butikker med tæt kundekontakt, var det ventet, at der ville komme en håndsrækning til de mindre virksomheder, som har set deres indtjening forsvinde under coronakrisen.

Den kom onsdag med en støttepakke på 40 milliarder kroner. Støtten gives dels i form af kompensation for faste udgifter til virksomheder, der har mistet mindst 40 procent af omsætningen, dels som kompensation på op til 23.000 kroner om måneden til selvstændige, som har oplevet et omsætningsfald på mindst 30 procent på grund af corona.

- Der er stadig mange spørgsmål, som jeg skal have svar på, men jeg ser hjælpen som en håndsrækning til os små selvstændige, som jo ikke har andre muligheder for at få vores tab dækket, siger Malene Nygaard Christensen, der driver BK Vejle sammen med tre andre kørelærere.

De har måttet aflyse al undervisning frem til den 30. marts.

- Vi har aflyst alt. Det giver ikke mening at lave køreundervisning, fordi kørelektionerne er bundet meget stramt op med teoriundervisning. Derudover sidder man meget tæt i en skolebil, og vi synes ikke, at det ville være forsvarligt, fortæller Malene Nygaard Christensen, der er formand for Vejle og Omegns Kørelærerforening.

Hun fortæller, at samtlige omkring 25 kørelærere i Vejle har lukket ned for undervisning foreløbig frem til den 30. marts.

- Vi følger myndighedernes anbefalinger og så må vi se, hvornår vi kommer i gang igen, fortæller Malene Nygaard Christensen.

Fysioterapeut Johs. Hess, der ejer Havnegadens Fysioterapi, lukkede allerede sidste fredag, da opfordringen kom fra regeringen og Sundhedsstyrelsen.

Han glæder sig over regeringens håndsrækning, der nu sendes til lynforhandling i Folketinget.

- Jamen, selvfølgelig kan jeg bruge det, fordi lige nu har jeg nul kroner i indtægt, og jeg har de samme udgifter. Jeg kan gå fra 0 kroner til 23.000 kroner, hvis pakken bliver vedtaget. Og så har jeg også mulighed for at udskyde skat, siger Johs. Hess.

Han har haft sin klinik i Havnegade i Vejle i snart seks år, og han har løbende sat penge til side, så han har til dårligere tider.

Men allerede inden Danmark begyndte at lukke ned, var det begyndt at tynde ud i kunderne til klinikken.

- Jeg havde en buffer, men når du tvunget til at holde lukket i 14 dage, og al sund fornuft peger på, at dette kommer til at vare længere, står jeg i en svær situation, som min pengekasse ikke kan klare. En hjælpepakke er derfor hårdt tiltrængt. Den kan give mig en løn og hjælpe med husleje og regninger, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Fredericia

Genbrugsbutik på banegården lukker: Omsætningen faldt drastisk, da mundbind blev indført

Fredericia For abonnenter

Fredericia skal have flere uddannelser: 60 mio. kroner sat i spil til campus i Kanalbyen

Fredericia

Hæder til Meny i Fredericia: Du finder ikke en bedre frugt- og grøntafdeling i Danmark

Annonce