Annonce
Fredericia

Velkendt frisør åbner i nye lokaler

Ulrike Rønnebech og Louise Wieben har brugt meget tid på renovering af den istandsatte salon i Købmagergade. Blandt andet har de kreeret hylden, der ses i baggrunden. Her har de også boret i omegnen af 150 huller, så lysene giver en effekt, der minder om en stjernehimmel. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Frisørsalonen Sax, der tidligere har holdt til i Vendersgade, åbner mandag i Købmagergade. Indehaverne glæder sig til åbningen efter flere måneders hårdt arbejde.
Annonce

Fredericia: Der har været heftig aktivitet i Købmagergade 51B henover de seneste fire måneder. Ejendommen er gået fra tom og ubrugelig til nu at være istandsat, indbydende og klar til kunder.

De første kommer mandag klokken 8, hvor frisørerne er klar med klippegrejet.

- Det har også været fedt at bygge sit eget op, som man vil have det. Og selvom det er hårdt, er det al slid værd, siger Louise Wieben, som sammen med kompagnonen Ulrike Rønnebech ejer Sax.

De kan begge se tilbage på en længerevarende proces.

- Da vi var lukket ned af coronaen, var vi her hele tiden, og da vi så åbnede op, var vi her efter arbejde, så jeg tør slet ikke skyde på, hvor mange timer vi har været her, siger Louise Wieben, der dog takker sin mand, Henrik – eller chefen, som de kalder ham - for indsatsen.

De to frisører kan dog langtfra tage al æren for istandsættelsen, som Louise Wieben mand, Henrik, i særlig grad har stået bag. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

- Vi har været igennem alle fejlene, hvor vi har tænkt ”lort”, men alligevel er det endt med at blive rigtig godt, siger Ulrike Rønnebech og bryder ud i et samstemmende grin med Louise Wieben ved tanken om de frustrerende øjeblikke.

Annonce

Enigt makkerpar

Det er ikke meget af inventaret, som er taget med fra den tidligere salon. Spejle og borde er nye, ligesom der er kommet massagestole, så kunder i fremtiden kan forkæles ekstra under hårvasken.

Gulvet er også nyt. Her afprøvede de fem forskellige slags og valgte hver deres favorit.

- Og vi var enige, konstaterer Ulrike Rønnebech.

Med den nye salon har Sax også fået et nyt logo, som fremgår af visitkortet. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Derudover glæder frisørerne sig også til at se, om løsningerne, de har tænkt ind i indretningen, fungerer i praksis.

- Vi har prøvet at tænke praktisk, så tingene er der, hvor man skal bruge dem. Vi synes, det er lykkes, men man finder nok først ud af det, når man er i gang, siger Louise Wieben.

Annonce

Mange reservationer

Med flytningen går frisørerne fra at være lejere til ejere. Det er dog ikke den eneste ændring, der sker. Antalsmæssigt kommer salonen, der for år tilbage husede syv frisører, ned på to – Ulrike og Louise – fra 1. august, da den sidste ansatte har sagt op for at arbejde tættere på sit hjem.

Ulrike Rønnebech og Louise Wieben gør klar til igen at tage imod kunder, efter at de har holdt lukket i uge 30. De to frisører har imidlertid lukket for kundetilgang, da de er booket i tre måneder frem. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Det passer dog på fin vis makkerparret, der netop valgte at gå ned i kvadratmeter og ansatte for at få mere ro på efter mange år i frisørfaget. Det er imidlertid ikke kunder, der mangler.

- Vi har lukket for kundetilgangen og er booket til de næste tre måneder, fortæller Louise Wieben, som dermed også affejer tankerne om at ansætte flere frisører.

- Det er lidt ligesom at vælge, om man skal have flere børn. På et tidspunkt gider man det ikke mere og siger stop, supplerer Ulrike Rønnebech.

Fredag 24. juli i tidsrummet 15-19 holder Sax en åben reception i den nye ejendom, som også tæller en terrasse foran og bagved salonen i Købmagergade.

Sådan så det ud i april, da de to frisører var i gang med istandsættelsen. Og når nu coronaen skulle lukke landets frisører i en periode, kunne tidspunktet ikke passe bedre, mener de. Arkivfoto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Fredericia

Genbrugsbutik på banegården lukker: Omsætningen faldt drastisk, da mundbind blev indført

Fredericia For abonnenter

Fredericia skal have flere uddannelser: 60 mio. kroner sat i spil til campus i Kanalbyen

Fredericia

Hæder til Meny i Fredericia: Du finder ikke en bedre frugt- og grøntafdeling i Danmark

Annonce