Annonce
Fredericia

Velkommen til corona-mareridt: Mor, far og fire småbørn ramt

Ældste Nellie på 5 år fik slemme symptomer med opkast og meget høj feber. Næste skud på stammen Nikita (3) har været småsyg. Tvillingerne Micki (på skødet af Nikita) og Luka på 15 måneder har både været ramt af 39 i feber og udslæt i kølvandet på virusset. Privatfoto
At få corona er slemt, men læg dertil, at ægtefællen og fire små børn alle har virussen strømmende rundt i kroppen. Oven i det, at sygdommen rammer et par dage ind i en velfortjent ferie. Så ved du, hvordan de har det hos familien Jensen/Ladingkær.

Fredericia: Normalt er der fuld gang i den hjemme hos familien Jensen/Ladingkær, men i de seneste dage har aktivitetsniveauet været skruet over på corona-mode. Hele familien har i over 10 dage været virusramte i større eller mindre grad.

- Det har været forfærdeligt, og det er det stadig, selv om det føles som om, det så småt er ved at vende, siger en træt Pernelle Jensen, byrådspolitiker og mor til fire.

En udendørs sommertemperatur på 30 grader kombineret med et feberniveau på 39 grader er svært at kapere. Når feberen tillige rammer to små drenge på 15 måneder, som ikke kan fortælle, hvor de har ondt, er det ikke sjovt. Slet ikke, når både storesøstrene på tre og fem år også er syge, ligesom mor og far.

Annonce

Det, der tegnede til en dejlig og velfortjent ferie for hele familien, udviklede sig for 10 dage siden til lidt af et corona-mareridt.

- Vi var alle startet ferie, og min mand og jeg havde aftalt, at de første dage bare skulle bruges til at slappe af i. Jeg tænkte, at jeg blandt andet ville tage vores piger til frisør, og det gik fint. Altså indtil frisøren ringede og beklagede, at hun desværre havde fået corona, sukker Pernelle Jensen fra sin isolation.


Jeg tænkte, at jeg blandt andet kunne få vores piger klippet ved frisør, og det gik fint. Altså indtil frisøren ringede og beklagede, at hun desværre havde fået corona,

Pernelle Jensen


Alle ramt

For coronatesten meldte positiv hos både Pernelle og hendes mand Jacob.

- Vi valgte at lade vores ældste datter på fem år teste også men ikke de små. Hendes første test var negativ, men kort efter fik hun alle symptomer. Hun kastede op i to dage i træk og havde høj feber. Så ingen tvivl om, at hun også havde fået det. Og de andre børn fulgte efter med forskellige symptomer, siger Pernelle Jensen.

I forhold til, at hverken hun eller hendes mand har haft mulighed for at pleje sig selv og deres covid-19, lyder hun forbavsende frisk gennem trætheden.

- Vores tvillinger på 15 måneder har været virkelig dårlige. De har haft 39 i feber og begyndte pludselig at få prikker over hele kroppen. Det blev vi nervøse over, for der er følgesygdomme af coronaen, som netop viser sig ved udslæt. Vi kunne ikke få børnene til vagtlæge, men tog fotos, som lægen kunne vurdere ud fra. Der var ikke umiddelbart noget at være bange for, fik vi at vide, men det er utrygt, siger Pernelle Jensen.

Normalt er der fuld fart på de to småfyre Micki og Luka på 15 måneder, men i de her dage er der skruet ned for tempoet og op for temperaturen. Storesøstrene Nelly og Nikita har også været ramt af virus, så alle fire har været isoleret hjemme med virusramte forældre Pernelle Jensen og Jacob Ladingkær. Privatfoto

Udslættet er så småt ved at fortage sig, men pylrede småbørn og coronasymptomer er en dårlig cocktail.

- Vi kan ikke bare lægge os på sofaen og have ondt af os selv. Jeg har fået alle de symptomer, som hovedpine, åndedrætsbesvær og mistet lugtesansen. Jacob har fået det hele - inklusive mistet smagssans, fortæller hun.

Når det endelig lykkes at få de to yngste til at tage en lur, er der hensyn at tage til den tre-årige og den ældste på fem år.

- Heldigvis bor vi i hus, så de kunne komme ud i haven at lege, da de var friske til det. Men de kan ikke blive passet hos bedsteforældre eller andre. De er nødt til bare at være isoleret herhjemme med os andre. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det ville have været, hvis vi boede i en lille lejlighed midt i København, siger Pernelle Jensen.

Annonce

Forældre-hjælp

Med bedsteforældre bosat i Fredericia er det muligt at få leveret varer ved døren. Men indkøbssedlen bliver afleveret via telefon eller sociale medier.

- Det var planen, at børnene på skift skulle på ferie ved bedsteforældre, men det har ikke kunnet lade sig gøre endnu. Vi kan ikke gøre andet end at vente på, at vi allesammen bliver symptomfri. Det skal vi være i 48 timer, før vi kan begynde at bevæge os ud, siger Pernelle Jensen, som troede, hun var dækket ind med første vaccine.

- Vi kan ikke gøre andet end at vente på, at vi allesammen bliver symptomfri. Det skal vi være i 48 timer, før vi kan begynde at bevæge os ud, siger byrådsmedlem for Venstre, Pernelle Jensen, om sin families aktuelle situation, hvor alle seks familiemedlemmer er eller har været syge med corona. Arkivfoto: Søren Gylling

Første stik fik hun 17 dage før virussen ramte - hendes mands første stik var 10 dage gammelt.

- Jeg burde være dækket, men det var jeg åbenbart ikke. Men stikket skulle betyde et mildere forløb, og hvis det er rigtigt, så er jeg glad for, at jeg har fået vaccinen. Jeg synes, det har været slemt nok, selv om jeg ved, at andre har været langt hårdere ramt. For mig er det værste uvisheden om, hvor længe det står på, og hvordan børnene egentlig har det. Især tvillingerne som er så små, at de ikke kan sige, hvad der er galt. De græder bare og vil helst sidde på armen hele tiden, siger Pernelle Jensen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Erhverv For abonnenter

For 30 år siden startede Peter med at vende burgere: Nu ejer han to McDonald's-restauranter i Fredericia og fire i alt

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce