Annonce
Navne

Vennen arbejdede på indsamlingen i tre måneder: Nu håber han at nå 100.000 kroner

Familien Mortensen fik en hjælpende hånd af deres gode ven Dan Colmorn, som sørgede for alt det praktiske med at få lov til at lave indsamlingen. Han glæder sig over at kunne hjælpe dem med at få en bekymring mindre i hverdagen. Foto:Timo Battefeld
Vennen Dan Colmorn synes, det kun kunne gå for langsomt, da Mark Mortensen foreslog en indsamling. Det danske system ville det anderledes, og det tog næsten tre måneder at få indsamlingen på plads.

Aabenraa: Hvis man gerne vil lave en indsamling i Danmark, er det ikke bare lige at gøre det.

Det måtte Dan Colmorn fra Aabenraa sande, da han i efteråret ønskede at hjælpe sine venner ved at lave en indsamling, så de ikke skulle spekulere på økonomien, mens deres datter er syg.

Det tog næsten sammenlagt tre måneder at få lov til at lave indsamlingen, da der skulle sendes ansøgning til indsamlingsnævnet, nedsættes en komité og godkendelse ved Civilstyrelsen, og efterfølgende skal der afleveres regnskab.

- Det er typisk dansk, at det skal være så omstændigt. I min verden skal det jo bare være sådan, at man skal kunne sende de penge ind via mobilepay, men jeg kan på den anden side også godt forstå kravene. Hvis ikke de krav var der, ville der være for meget snyd, og på denne her måde er man sikker på, at pengene kommer det rigtige sted hen, siger Dan Colmorn.

Han måtte derfor være tålmodig, selvom han mente, at det kun kunne gå for langsomt, da han hørte sin ven Mark Mortensen fortælle om, hvordan familien ville blive ramt økonomisk af de orlovsmuligheder, der er, når deres syge datter bliver 18 år og dermed voksen til november.

- Jeg ville gerne have sat gang i indsamlingen inden jul, men det gik ikke så stærkt som håbet. Til gengæld er der nu helt styr på den administrative del, fortæller han.

Annonce

Har hjertet på det rette sted

Stærkt gik det derimod, da han torsdag den 14. januar lidt før klokken 20 smed opslaget om indsamlingen op på Facebook. Der gik ikke mange sekunder, før de første beløb begyndte at tikke ind, og da Dan Colmorn gik i seng et par timer senere, var der allerede samlet over 30.000 kroner ind.

- Fredag eksploderede det fuldstændigt, og jeg er overrasket over hvor hurtigt, det gik. Jeg havde en formodning om, at folk i mit netværk gerne ville hjælpe nogen, der havde det svært, men det her er helt vildt. Jeg havde søgt om tre måneder til indsamlingen, fordi jeg troede, det var det tidsinterval, det ville tage at nå op på 50.000 kroner, så jeg er super glad og taknemmelige for, at det allerede er lykkedes. Det viser, at der stadig er mennesker, som har hjertet det rette sted, siger han.

Han er glad for at kunne medvirke til, at hans venner har en bekymring mindre i hverdagen.

- Nu er drømmen at nå de 100.000 kroner, så pengene til Frejas efterskole også er sikret. Det kunne være fedt at nå det beløb, så de heller ikke skal tænke på det, siger Dan Colmorn.


Jeg havde en formodning om, at folk i mit netværk gerne ville hjælpe nogen, der havde det svært, men det her er helt vildt.

Dan Colmorn


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce