Annonce
Fredericia For abonnenter

Venner fra Fredericia har cyklet jorden rundt i mere end et år nu: Svømmet med hajer og lappet jernheste 36 gange

De to venner fra Fredericia, Nicklas Flenø Mikaelsen (forrest) og Emil Fammé Hansen (lige bag ved), er på vej jorden rundt på cykel. For nylig kunne de i New Zealand fejre ét år i sadlen. Inden da krydsede de gennem Australien og oplevede den storslåede natur til lands og vands. Og før Australien var Nicklas og Emil i Malaysia på verdens tredjestørste ø Borneo (billedet): En tidlig morgen på floden Kinabatangan i området Sepilok. De var på safari og så bl.a. aber, papegøjer, slanger, saltvandskrokodiller og stinkdyr. Privatfoto
Gymnasiekammeraterne Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen nåede i sommer og dette efterår til Australien og New Zealand efter togt gennem Indien og Sydøstasien. De har oplevet rovdyr, spist kænguru, mødt en emigreret middelfarter, bandet over flade dæk. Og fundet ud af, hvad de vil bagefter.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Annonce