Annonce
Fredericia

Vennerne mødtes for at sige farvel: Holdt et minuts stilhed for afdød 17-årig

Natten til søndag omkom en 17-årig dreng på den gamle Lillebæltsbro i en knallertulykke. Hans 19-årige kammerat blev svært kvæstet. Søndag aften var mange af vennerne forbi for at lægge blomster, tænde lys og holde et minuts stilhed. Foto: Peter Leth-Larsen
Vennerne mødtes søndag aften til et sidste farvel på den gamle Lillebæltsbro, hvor en 17-årig dreng natten til søndag omkom i en knallertulykke.

Fredericia: Søndag aften mødtes en stor vennegruppe for at sige farvel og holde et minuts stilhed for den 17-årige, som natten til lørdag mistede livet i en knallertulykke på den gamle Lillebæltsbro.

Ifølge Natasja Sandø, 16 år, der selv var med, var der omkring 50-70 venner.

- De fleste af os mødtes på Gasværkgrunden, og så kørte vi derud sammen i biler og parkerede for enden af Lillebæltsbroen. Så gik vi derud sammen til stolpe 39 fra Fredericia, fortæller hun.

Hun har kendt afdøde i omkring fem år. De mødtes via venner i De Orange Haller og blev efterfølgende gode venner. Hun vågnede til beskeden om ulykken og havde i begyndelsen svært ved at forstå, det var sket. I vennegruppen havde de skrevet sammen om, at de havde lyst til at sige et sidste farvel. Det blev søndag aften omkring kl. 21.

Annonce

Var derude en time

- Vi tændte lys, lagde blomster og skrev et kort med alle vores navne. Så holdt vi et minuts stilhed og snakkede sammen. Vi var nok derude en time cirka, fortæller hun.

Selvom hun fortæller, det var hårdt, så føltes det også rigtigt at tage derud og sige farvel.

- Jeg tror, vi alle efterfølgende var glade for at tage derud. Det var nok den bedst mulige måde at få sagt ordentlig farvel på. Der var mange, som holdt af ham, fortæller Natasja Sandø.

Ulykken skete på den gamle Lillebæltsbro kl. 02.21 natten til søndag, da to unge var på vej til Fredericia på knallert. Politiet kender endnu ikke de præcise omstændigheder omkring ulykken. En 17-årig dreng fra Fredericia omkom, og en 19-årig mand blev hårdt kvæstet.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højskoleforstander om FGU: Ny uddannelse er i udu - de unge svigtes

Læserbrev: Formand for FGU (den forberedende grunduddannelse) Hanne Pontoppidan beskriver i FGU Nyt fra august i år, hvordan rammerne for at kunne levere en god undervisning for de nye FGU-elever overhovedet ikke er i orden. FGU er den nye forberedende grunduddannelse for unge, der ikke kan komme ind på en ungdomsuddannelse. Hanne Pontoppidan beskriver, hvordan alle de nye FGU-institutioner lider under alvorlige it-problemer, som bevirker, at man ikke kan registrere eleverne eller få adgang til relevante undervisningsmaterialer. Hun beskriver, hvordan der på flere af de nye FGU-institutioner er kommet flere elever end forventet, og flere end der er plads til. Og hun gør ærligt opmærksom på, hvordan mange af de nye FGU-lærere endnu ikke aner, hvad de skal undervise i. FGU er en splinterny uddannelse fra august i år, og begyndervanskeligheder må selvfølgelig forventes. Men den aktuelle situation går ud over de unge, der i forvejen er ramt. De unge søger netop uddannelsen, fordi de har haft de svære liv og er påvirkede af uheldige oplevelser i folkeskolen. De brug for ro og ordnede forhold, så de kan vinde læringslysten tilbage. I stedet får de nu fuldstændig kaotiske forhold, ja, nogle elever bliver simpelthen sendt hjem, fordi der ikke er plads eller undervisning til dem, andre får undervisning af lærere, der er usikre på, hvad de skal. Jeg gør opmærksom på, at højskolerne, og jeg skriver fra Brande Højskole, har årelang erfaring på det her felt. Vi har faste og trygge rammer, der matcher de unge med de svære liv, og vi kan give dem den undervisning, de behøver. Vi kan sammen med FGU løfte de unge ind på en ungdomsuddannelse. Kære FGU, brug os, mens I får styr på det derhjemme. Vi er indskrevet i FGU-loven som et tilbud, lovgiverne har ønsket at FGU benytter sig af. Send de unge, der er hårdest ramt, til os, og giv dem den ro, de fortjener, mens tingene falder på plads på hjemmefronten, og kursen sættes for et nyt FGU. Højskolerne hjælper gerne til - både nu og i det videre arbejde med at gøre FGU'en til det gode alternativ, de unge fortjener.

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce