Annonce
Fredericia

Venstre-ønske: Cykelsti og bedre vej til Østerby

Det attraktive boligområde ved Østerby og Trelde skal udnyttes bedre til bosætning, mener Venstre. En udvidet vej og cykelsti til området kan gøre det mere attraktivt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Området i Østerby og Trelde skal gøres mere attraktivt for tilflyttere. Derfor foreslår Venstres Kenny Bruun Olsen en vej og en cykelsti til området for 18,5 millioner kroner. Det sker op til årets budgetforhandlinger, hvor V også ønsker en cykelsti til Herslev.

Opdateret:I første version af artiklen stod der 15 millioner, men det rigtige tal er 18,5 millioner.

Østerby/Trelde: En bredere vej og en ny cykelsti til Østerby vil gøre området langt mere attraktivt for tilflyttere.

Derfor foreslår Venstre, at projektet kommer med i budget 2021. Cykelstien skal gå fra Treldevej og videre ad Skullebjergvej på en 3,5 kilometer lang strækning.

- Det vil gøre området langt mere attraktivt, og vi har brug for mere bosætning i Fredericia, siger Kenny Bruun Olsen, der anslår en pris på 18,5 millioner kroner for projektet.

Annonce

Binder Fredericia sammen

Dermed går Venstre udenom prioriteringerne i cykelstikataloget. Her fik Skullebjergvej blot en B-prioritet, mens Treldevej fra Fredericias bygrænse til Trelde Næsvej er en A-prioritet og nummer syv på listen. Højeste A-prioritet er aktuelt Røde Banke.

- Men man har kun prioriteret ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt. Vi kommer med dette forslag for at binde Fredericia bedre sammen, siger Kenny Bruun Olsen og vender tilbage til Venstres overordnede tema for budget 2021: Bosætning. Tal fra Danmarks Statistik viser et faldende indbyggertal i Fredericia de sidste to år. Det skal vendes, så skattegrundlaget stiger, mener Venstre.

Østerby-projektet er ikke Venstres eneste ambition. På ønskelisten er også en fem kilometer lang cykelsti til Herslev til syv millioner kroner. Den strækning er også en B-prioritet i cykelstikataloget, som blev godkendt i juni.

- Jeg stemte ikke imod godkendelsen af cykelstikataloget, for jeg vil ikke stille mig i vejen. Men jeg gjorde også klart, at vi kom med vores eget forslag, siger Kenny Bruun Olsen.

Hvor vigtigt er det? Er det vigtigere end en ny cykelsti på Røde Banke?

- Vi har sagt, at vi prioriterer de her to cykelstier på grund af bosætningen. Men det ene udelukker ikke det andet, og vi har anlægskronerne til at gøre det, siger Kenny Bruun Olsen.

Annonce

Formand er positiv

Kenny Bruun Olsen ser perspektiver for videre udvikling af Østerby og Trelde-området, som han kalder "Fredericias svar på Bredballe". En cykelsti kan hjælpe grundsalget på Fjordallé-udstykningen, der i flere år har stået stille.

- På Fjordalléen kan du få havkig fra alle grunde. Det vil være fantastisk at tiltrække flere folk med penge, som også vil betyde meget for kommunen. Det er den vej, vi skal, siger Kenny Bruun Olsen.


Vi kommer med dette forslag for at binde Fredericia sammen

Kenny Bruun Olsen


Formand Ulla Jensen fra Vejlby Sogns Beboerforening tager positivt imod Venstre-forslaget. Hidtil har strækningen fra Treldevej til Trelde Næsvej været på tale, men en cykelsti til Østerby er også en god idé, mener formanden.

- Om ikke andet vil vi gerne have udvidet Skullebjergvej, for det er et problem, at vejens sider bliver kørt op, når biler skal forbi hinanden. Det giver dybe grøfter, når det er vådt føre, og det er en rigtig træls vej for cyklister, siger Ulla Jensen.

- Vi har mange klager over de dårlige vejforhold, og det gør det også sværere at tiltrække nye. Med Fjordalleén har det måske også noget med prisen på udstykningerne at gøre. Men det er jo et lækkert kvarter, og jeg tror, man kunne tiltrække flere pengestærke folk, siger hun.

I dag er der kun en ganske kort strækning med cykelsti omkring Fjordalléen, som blev anlagt i forbindelse med udstykningen.

Da Fjordalléen ved Østerby blev udstykket, blev der også anlagt en cykelsti på en kort strækning. Nu foreslår Venstre en cykelsti hele vejen fra Treldevej til Østerby. Foto: Klaus Madsen
69 byggegrunde i Østerby ved Trelde blev sat til salg i juni 2008, netop som finanskrisen satte ind. I dag er kun to grunde solgt. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce