Annonce
Middelfart

Venstre efter debat om vanvidskørsel: Lokale trafiksikkerhedstiltag er på vej

Regitze Tilma (V), formand for Teknisk Udvalg i Middelfart Kommune. Arkivfoto
Annonce

Lokaldebat: Den 17. september skrev Elisabeth Christiani om vanvittig kørsel i landsbyerne. Desværre er hendes oplevelser ikke enestående – hverken i byen eller på landet. Henvendelserne om utryghed på vejene stiger, og ønskelisten til trafiksikkerhedstiltag er år efter år blevet længere og længere.

Derfor pressede Venstre allerede i 2018 på for at få lavet en trafiksikkerhedsanalyse. Den endte med en trafiksikkerhedsplan, der blev vedtaget af Byrådet tidligere på året.

Trafiksikkerhedsplanen indeholder konkrete løsninger, så vi kan få forbedret trafiksikkerheden på de sorte pletter – det drejer sig om tre kryds i Middelfart og et kryds i Brenderup. Dem er der nu fundet finansiering til.

Trafiksikkerhedsplanen indeholder også en model for håndtering af de mange ønsker til øget trafiksikkerhed. Modellen hjælper os med at få prioriteret ønskerne. På den måde sikrer vi, at vi bruger de afsatte midler til trafiksikkerhed bedst muligt, så vi får mest mulig trafiksikkerhed for pengene, særligt på skolevejene.

Et sidste, men også vigtigt element i trafiksikkerhedsplanen er indførelse af en særlig pulje til gennemførelse af målrettede lokale trafiksikkerhedskampagner i samarbejde med for eksempel lokaludvalg og grundejerforeninger. Det er en helt ny måde at gribe trafiksikkerhedsarbejdet an på. Den er baseret på tankegangen om, at man har lettere ved at ændre usikker adfærd i trafikken, hvis det er det lokale fællesskab, der opfordrer til det, i stedet for for eksempel en national kampagne eller en løftet kommunal pegefinger.

Den lokale indsats kan også indeholde mindre anlægsarbejder, der kan forbedre trafiksikkerheden, hertil vil vi for eksempel kunne søge fonde og andre eksterne puljer til at støtte op om denne nye måde at arbejde med trafiksikkerhed på. Der bliver også indkøbt ”Din fart-målere”, der vil kunne bestilles lokalt i en periode som forebyggende indsats.

Som en del af en vision om øget trafiksikkerhed i hele kommunen lykkedes det Venstre at få fordoblet beløbet til de mindre trafiksikkerhedstiltag i årets budget. Vi håber, at tiltagene med tiden vil kunne mærkes rundt omkring i kommunen. Der er mange mange ønsker og langt rundt på de små og store veje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Annonce