Annonce
Danmark

Partier efterspørger tydelige anbefalinger om julefrokoster

Flere virksomheder er begyndt at aflyse årets julefrokost, selv om det ikke er en anbefaling fra myndighederne. Det er dog et tegn på, at der er behov for retningslinjer på området. Foto: Vibeke Toft/Ritzau Scanpix
Sundhedsmyndigheder skal tage et kig på klare corona-anbefalinger til julefrokoster, mener sundhedsordførere.

Efter at flere virksomheder har aflyst årets julefrokoster på grund af bekymring omkring coronasmitte, bør sundhedsmyndighederne være tydelige omkring, hvordan en julefrokost holdes forsvarligt.

Det mener Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen.

- Det er jo ikke forbudt at holde julefrokost eller for den sags skyld juleklip nede i daginstitutionerne. Så jeg tror, at det ville være formålstjenligt, hvis sundhedsmyndighederne lavede nogle anbefalinger om, hvordan gør man det på forsvarlig vis, siger han.

Annonce

Virksomheder som DSB, DR og Danske Fragtmænd har i de seneste uger aflyst deres julefrokoster. Det er grundet bekymring over stigende coronasmitte.

Martin Geertsen mener, at det stadig skal være muligt at samles på forsvarlig vis. Men han forstår godt virksomhederne.

- Det, vi ser i øjeblikket, er, at man selv opfinder sine regler ude omkring i landet på den enkelte virksomhed. Det er jo forståeligt nok, når der ikke er en tydelig kommunikation fra myndighederne om, hvordan man afholder en julefrokost forsvarligt, siger han.

Også Peder Hvelplund, som er sundhedsordfører for regeringens støtteparti Enhedslisten, mener, at der bør klare anbefalinger til.

Aflysningerne er et udtryk for en stor ansvarlighed hos både virksomheder og ansatte, mener Peder Hvelplund.

- Men det er jo også udtryk for, at man mangler nogle klare anbefalinger for, hvornår man kan afholde julefrokost og i så fald under hvilke betingelser, siger han.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, er helt enig i, at der er et behov for klare anbefalinger. Det oplyser hun i en skriftlig kommentar.

På et pressemøde i sidste uge sagde Helene Probst, som er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, at man skal bruge sin "sunde fornuft" ved årets julefrokoster.

- Når jeg siger "den sunde fornuft", er det måske også en lidt anderledes julefrokost end den, man plejer at holde.

- Men i stedet for at jeg står her og siger, hvordan man skal holde den konkrete julefrokost, så tænk jer om, når I planlægger den.

En anbefaling lød blandt andet, at man kan sidde i mindre grupper med større afstand. Det er også en god idé at begrænse mængden af alkohol.

/ritzau/

Tirsdag i Radio4 Morgen var de aflyste julefrokoster på programmet. Her talte de blandt andet med Søren E. B. Johansen, der ejer eventstedet Savværket i Højbjerg. Han frygter at gå en kneben jul i møde, da virksomheder ringer ind med aflysninger, fordi de ikke kan forvente coronapakker i år. Lyt med her.

Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce