Annonce
Debat

Venstre kæmper for flere pladser på it-uddannelserne

Christoffer Aagaard Melson. Pressefoto

Læserbrev: Antallet af ansøgere til kvote 2 er netop blevet offentliggjort, og det viser en stigning på seks pct. af unge, der ønsker optagelse på en it-uddannelse.

Det er en fantastisk nyhed, at så mange unge ønsker at uddanne sig inden for det digitale område. Det har vi mere behov for end nogensinde.

Vi befinder os lige nu i en tid, hvor verden bliver mere og mere digital, ikke mindst som følge af corona-krisen.

Annonce

Fra den ene dag til den anden er samtlige danskere blevet sendt på hjemmekontoret og tvunget ud i Teams-møder, digitale lægekonsultationer, online undervisning m.v. Derfor er vi nødt til at prioritere ressourcer til området.

Men der er desværre ikke studiepladser nok til alle de unge, der har søgt ind. Derfor har it-branchen i samarbejde med Dansk Erhverv og IDA opfordret os politikere til at gentage sidste års udvidelse af antallet af studiepladser.

Udvidelsen medførte, at 4500 flere blev optaget på it-uddannelserne, hvilket var et rekordoptag. Og i Venstre kunne vi ikke være mere enige med branchen i, at udvidelsen bør gentages.

I Venstres finanslovsprioriteter for 2021 afsatte vi 250 mio. kr. til digitaliseringstiltag, så Danmark også i fremtiden kan være et digitalt foregangsland.

Midlerne er bl.a. prioriteret til at øge optaget på it-uddannelserne, herunder IT-Universitetet.

Løftet kom oven i de eksisterende ca. 270 mio. kr. fra 2022-2024 til en strategi for Danmarks digitale vækst, som Venstre var med til at afsætte med aftalen om erhvervs- og iværksætterinitiativer fra 2017.

Det er simpelthen helt afgørende, at vi giver plads til den positive efterspørgsel fra de unge på it-uddannelserne.


Det er vigtigere end nogensinde, at vi også i fremtiden har stærke kræfter inden for det digitale felt.

Christoffer Aagaard Melson


Det er vigtigere end nogensinde, at vi også i fremtiden har stærke kræfter inden for det digitale felt.

Venstre håber derfor, at regeringen vil lytte til branchen og være med til at skabe flere studiepladser til de unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce