Annonce
Fredericia

Venstre-mand: Ingen grund til at holde genbrugsplads i nordbyen lukket

I weekenden var der lang kø foran genbrugspladsen ved Bundgårdsvej. Det skabte situationer som denne i trafikken. Foto: Søren Stampe
- Det er et skridt på vejen at udvide åbningstiden på genbrugspladserne i påsken, mener Venstres Kenny Bruun Olsen. Men genbrugsbrugspladsen på Industrivej burde også åbnes, mener byrådsmedlemmet.
Annonce

Fredericia: Travlhed vil formentlig præge genbrugspladsen i påskedagene.

Venstres byrådsmedlem Kenny Bruun Olsen mener derfor, at alle genbrugspladser burde åbne - også på Industrivej i nordbyen.

- Hvorfor ikke genåbne alle genbrugspladserne. Føtex, Aldi og andre dagligvarebutikker har åbent. De har lavet ansvarlige tiltag for at undgå smitte, så hvorfor kan vi ikke det i kommunerne? På genbrugspladserne foregår det hele endda udenfor, siger Kenny Bruun Olsen.

Annonce

Lang kø i Erritsø

Efter corona-nedlukningen af genbrugspladserne valgte Fredericia Kommune at genåbne to af de tre genbrugspladser i sidste uge. Og onsdag fulgte så en påskeudvidelse af åbningstiden. Alle påskedage vil der nu være åbent fra klokken 8 til 21 på genbrugspladsen på Bundgårdsvej i Erritsø og i deponiet på Vejlbyvej. Desuden tillades der nu 15 biler på pladsen i stedet for 10.

- Det er et skridt på vejen, men der er brug for mere, mener Kenny Bruun Olsen.

Venstre-manden støtter dermed det forslag, som i weekenden kom fra De Konservative i Fredericia. Både bestyrelsesmedlem Søren Stampe og spidskandidat Tommy Rachlitz Nielsen var i offensiven for en bedre løsning, efter at myndighederne tillod genåbning af genbrugspladserne. K-folkene pegede blandt andet på, at lange køer skaber farlige trafikale situationer foran pladsen på Bundgårdsvej.

Annonce

Upassende melding

Men formanden for udvalget, Christian Bro (S), henstillede i stedet til, at folk venter med at tage på genbrugspladsen, hvis det overhovedet er muligt. Folks helbred kommer i første række, og det er årsagen til den begrænsede åbning, sagde han. Desuden kaldte han K-forslaget for "ren populisme".

Den kommentar får ingen støtte fra Venstres medlem af udvalget.

- Jeg synes, det er en upassende udmelding, siger Kenny Bruun Olsen.

Annonce

Indfør begrænsning

Hvis pladsen på Industrivej blev genåbnet, kunne man indføre adgangsbegrænsning, mener Venstre-manden.

- Vi kan lade os inspirere af nabokommuner, som kører med lige numre den ene dag og ulige numre den anden dag. Det kan være med til at styre det, siger Venstre-manden, som henstiller til, at folk også bruger ydertimerne i åbningstiden.

- Det er klart, hvis vi alle kommer klokken 12, så holder det ikke. Så vi kan selv gøre noget imod, at der kommer lang kø. Men jeg ser ingen grund til, at vi holder pladsen i nordbyen lukket, siger Kenny Bruun Olsen.

I et indlæg mandag foreslog den konservative Søren Stampe, at Fredericia Kommune køber et online-system fra det sjællandske selskab AffaldPlus for 15.000 kroner. Så kan borgerne booke tid på genbrugspladsen, og der er ingen kø. Det ordning har ifølge avisen Sjællandske været en succes i kommuner som Vordingborg og Slagelse.

Venstres Kenny Bruun Olsen mener dog ikke, man skal indføre den sjællandske ordning.

- Jeg er overbevist om, at vi når langt ved at bruge den omkostningsneutrale ordning med lige og ulige numre, inden vi kaster alt for mange midler i andre og mere tekniske anlæg, lyder hans kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbenhed i byrådet? Uenige politikere fandt hinanden på ét punkt

Fredericia

Den engelske coronavariant er i Fredericia: Nye skærpede retningslinjer betyder, at nære kontakter skal i selvisolation i 14 dage

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Vi bør kunne lukke lidt op om 14 dage

Fredericia

Fra stilhed til flere dages kø: Pludselig er der pres på det lokale corona-testcenter

Fredericia For abonnenter

Sidste kapitel om teaterkonkurs på vej: Billetkøbere og andre kreditorer må vinke farvel til næsten 60 mio. kr.

Annonce