Annonce
Debat

Venstre nægter at lade landdistrikterne i stikken

Troels Lund Poulsen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Læserbrev: Tiden med finanslovsforhandlinger er over os. Men udgangspunktet for den store budgetlægning er væsentlig anderledes, end nogen have forestillet sig i begyndelsen af året.

Dansk økonomi er i den grad slået ud af kurs af corona, og det er bydende nødvendigt, at vi tager situationen alvorligt og husker den økonomiske ansvarlighed og de kloge løsninger, der kan få Danmark tilbage på sporet.

Venstre har fremlagt vores bud på en finanslov, der gør netop det, så vi hjælper dem, der har mistet arbejdet nu og her, og så vi bliver et mere velstående land også på lang sigt.

Den indeholder en ansvarlig vej ud af krisen, hvor vi skaber vækst og arbejdspladser, der springer ud af et større fokus på den grønne omstilling.

Selvom corona har overtaget en stor del af dagsordenen, når vi taler finanslov, så er det vigtigt, at vi sikrer et fortsat fokus på landdistrikterne. For Venstre er et Danmark i balance endnu mere vigtigt nu, end det var, før coronakrisen ramte os.

Derfor er der i vores finanslovsprioriteter også afsat særskilte midler til en indsats for at skabe bedre balance mellem landdistrikt og storby. Blandt andet ved at lave genstartsteams i landdistrikterne, der kan lægge planer for, hvordan vi sikrer vækst og udvikling og en med en pulje til landbyfornyelse.

Men også ved at sikre attraktive uddannelsestilbud i hele Danmark og ved at puste liv i de mange infrastrukturprojekter, der er så hårdt brug for, hvis Danmark skal hænge sammen, og som regeringen i øvrigt har glemt alt om.


Til sidst er der bredbåndspuljen, som regeringen vil sløjfe. I Venstre mener vi, det er en rigtig dårlig ide, fordi vi ved, at den skaber stor værdi i samfundet. Det bakker både de danske borgmestre og Landdistrikternes Fællesråd os op i.

Troels Lund Poulsen


Til sidst er der bredbåndspuljen, som regeringen vil sløjfe. I Venstre mener vi, det er en rigtig dårlig ide, fordi vi ved, at den skaber stor værdi i samfundet. Det bakker både de danske borgmestre og Landdistrikternes Fællesråd os op i.

Det kan nok være svært for en københavner at sætte sig ind i, hvad det betyder at have dårlig internetforbindelse. For dem kan det lyde som et ulandsproblem. Men desværre er det stadig virkeligheden for mange danskere. Derfor ønsker Venstre at videreføre bredbåndspuljen, så hele Danmark kan få stabilt internet.

Vi ser frem til de kommende forhandlinger. I Venstre vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at trække finansloven for 2021 i en ansvarlig retning, som ikke glemmer et fortsat fokus på landdistrikterne. Fordi det er det bedste for landdistrikterne, for danskerne, og for dansk økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Det blæser altid i politik

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Erhverv For abonnenter

Kommende hotelejer: - I ti år vidste jeg ikke, hvor dejlig Fredericia er - men det gør jeg nu

Annonce