Annonce
Fredericia

Venstre-politiker: Diskussion om forældrebetaling skal vente til efter krisen

Pernelle Jensen (V) mener ikke, forældre bør betale for en ydelse, de ikke får. Omvendt kalder hun coronakrisen og den delvise nedlukning af landet for "ekstraordinær". Om forældrene skal have pengene tilbage for den betale institutionsplads, mener Venstre-politikeren, at der først skal kigges på, når landet er ude på den anden side af krisen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Pernelle Jensen (V) holder på, at det er mest rimeligt, at forældre ikke skal betale for en ydelse, de ikke får. Omvendt er coronakrisen en "ekstraordinær situation". Hun synes, diskussionen om egenbetaling af dagtilbudspladser skal vente, til vi er på den anden side af krisen.
Annonce

Fredericia: Skal forældre betale for dagtilbud, selvom deres børn ikke kan benytte sig af dem? Skal forældre fortsat betale for frokostordninger, selvom det er mor og far, der smører rugbrødsmadderne? Vandene er delte, og debatten er på sit højeste – især på de sociale medier.

På nationalt plan mener oppositionen ikke, at det er rimeligt. Landets statsminister åbnede ikke ligefrem op for, at forældre kunne rive girokortet over og smide det i skraldespanden, da hun mandag talte til nationen på et pressemøde.

Takster per 1. januar 2020

I de institutioner, hvor forældrene har tilvalgt frokostordning, lyder udgiften på 625 kroner per måned i 11 ud af årets 12 måneder.

Daginstitutioner 0-2-årige: 47½ time pr. uge 4.060 kr. pr. måned. 37 timer pr. uge 3.100 kr. pr. måned. 30 timer pr. uge 2.575 kr. pr. måned. (Der betales 11 ud af årets 12 måneder).

Daginstitutioner 3 år-skolestart: 47½ time pr. uge 2.460 kr. pr. måned. 37 timer pr. uge 1.885 kr. pr. måned. 30 timer pr. uge 1.560 kr. pr. måned. (Der betales 11 ud af årets 12 måneder).

Dagplejen: 48 timer ugentligt 2.685 kr. pr. måned. Kun for søskendebørn af forældre på barsel: 30 timer pr. uge 1.680 kr. pr. måned. (Der betales for alle 12 måneder).

Kilde: Fredericia Kommune

Annonce

Se det store billede

Men hvad mener en af de lokale Venstre-politikere?

- Det mest rimelige er, at man ikke skal betale for en ydelse, man ikke får. Hvis man betaler for ydelsen, skal man have pengene tilbage. Det ville være det mest rimelige. Men det her er en ekstraordinær situation, lyder meldingen fra Pernelle Jensen (V), der er medlem af børne- og skoleudvalget i Fredericia Byråd.

Ifølge Pernelle Jensen skal man ikke i ”en helt normal verden betale for noget, man ikke får”. Hun mener dog ikke, det er en snak og diskussion, der skal tages nu, når hverken kommuner eller regeringen kender omfanget af de konsekvenser, coronakrisen ender med at få.

- Der vil være flere konsekvenser af den her krise, og det her er en af dem. Og selvom det mest rimelige og indlysende er, at man ikke skal betale for en ydelse, man ikke får, så kender vi først omfanget af det her, når vi er ude på den anden side. Til den tid skal vi også se det i det store billede, siger Pernelle Jensen.

Slutdatoen for nedlukningen er for nu ukendt, men når landet igen åbner op, opfordrer Pernelle Jensen til, at politikerne da skal have ”en god diskussion om, hvordan vi håndtere det her”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce