Annonce
Middelfart

Skal renoveres for millioner: Nu er Venstre klar til at diskutere skolens fremtid

Vestre Skole i Middelfart står foran en større renovering, der efter planen går i gang til næste år. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Venstre åbner op for at diskutere, om det er fornuftigt at poste et stort millionbeløb i en renovering af Vestre Skole, der ifølge partiet kan bruges til andre formål. Borgmester Johannes Lundsfryd (S) afviser og sender en klar besked til Venstre.

Middelfart: Venstres byrådsgruppe kaster en håndgranat ind i den nuværende budgetlægning i Middelfart, hvor der er sidste høringsfrist onsdag klokken 12.

Samtlige partier har givet håndslag på ikke at diskutere skolelukninger, men Venstre trækker nu et forslag frem fra skuffen, hvor man vil diskutere Vestre Skoles fremtid.

Skolen står over for en gennemgribende renovering til 32,6 millioner kroner.

Den plan blev i sommer fem millioner kroner dyrere, da renoveringen viste sig at være mere omfattende end først antaget.

Venstre stemte dengang blankt, og nu har partiet tilfældigt fået nys om en kritisk miljørapport, der beskriver en række miljøfarlige stoffer som blymaling, asbest og PCB, som skal håndteres.

Det arbejde koster ifølge forvaltningen anslået syv millioner kroner, man på nuværende tidspunkt forventer at finde indenfor budgettet.

Venstre frygter, at renoveringen løber op, da skolens elever i en periode skal genhuses, og partiet vil have hele projektet på dagsordenen i de igangværende budgetforhandlinger.

- Man kan godt overveje, om man skal bruge den type økonomi på en et-sporet skole, eller om man skal bruge bygningerne til noget helt andet, når skolen skal ombygges så massivt, understreger gruppeformand Regitze Tilma (V), der undrer sig over, om der er fundet penge til genhusning af eleverne i perioden.

- Det er væsentlig viden i sådan et projekt. Det er uheldigt, at man ikke har fortalt Skoleudvalget, og dem, der deltager i det, at det her er situationen, understreger gruppeformanden.

Kom med dit input

Hvad mener du om, at Venstre vil tage fat på debatten om Vestre Skoles fremtid?

Mener du, at skolen bør bevares?

Eller hvad kan bygningerne eventuelt bruges til?

Skriv gerne din kommentar i feltet herunder. Eller til nordvest@fyens.dk.

Så går vi videre og bringer eventuelt udvalgte kommentarer.

"En ny situation"

Venstre lufter, om man i givet fald kan flytte Vestre Skoles elever til Østre Skole, hvorefter den gamle byskole kan bruges til andre formål såsom ramme for kulturelle aktiviteter.

Ifølge udregninger fra sidste år kan man årligt spare mellem 2,7 og 4,5 millioner kroner på driften, hvis man lukker Vestre Skole og sender eleverne til Østre Skole og Lillebæltskolen. I den mest vidtrækkende model skal der desuden oprettes fælles skoledistrikt, hvor forældre ikke umiddelbart får lov til at vælge skole selv.

Venstre foreslår, at de sparede kroner skal gå tilbage til skoleområdet. I slutningen af 2018 bragte Venstre samme forslag på banen, og det udløste en længere debat, hvor politikerne i byrådet nok en gang gav håndslag på, at man ikke ønsker at diskutere skolelukninger i denne valgperiode.

Venstre mener dog, at der er tale om "en ny situation", efter partiet har fået kendskab til miljørapporten, men partiet er ikke meget for at bruge ordet "skolelukning".

- Vi vil kigge på, om skolen skal bruges til noget andet, og om pengene kan bruges bedre, nævner Regitze Tilma.

Hvorfor skabe uro om skolerne, når I sidste år gav håndslag på, at det skulle man ikke snakke om i denne valgperiode?

- Vi synes, at projektet er noget andet nu, hvor eleverne reelt skal forlade skolen i en længere periode, og det giver en lidt anden situation, der gør, at man kan tage det op igen, understreger Regitze Tilma.

Hun bliver bakket op af Ventres to medlemmer af Skoleudvalget, Karin Riishede og Kent Mosgård, der mener, at andre skoler, som først skal renoveres senere, i øjeblikket er mere trængt på pladsen og trænger til en kærlig hånd.

Annonce

Partier: Nej tak til lukning

Avisen har været i kontakt med flere partier, der siger nej tak til at diskutere Vestre Skoles fremtid.

Enhedslisten stiller dog en dør på klem til en diskussion, hvis skolebestyrelserne i Middelfart er med på det.

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) afviser, at debat om skolematrikler overhovedet skal være et tema, da byrådets partier har skrevet under på at bevare den nuværende skolestruktur.

- Jeg mener, aftalen er glasklar. Det står selvfølgelig partierne frit for at melde sig ud af aftalerne, der bliver lavet, men skolestrukturen er ikke til diskussion. Skolerne har brug for ro til at fokusere på deres kerneopgave, som er at levere en god undervisning og trivsel for eleverne, siger Johannes Lundsfryd, der ikke mener, at Venstres udmelding er gavnlig.

Han sender en meget klar besked til de politikere, der vil diskutere skolernes fremtid:

- Grundlaget for budgetaftalen2020 er den skolestuktur, vi kender. Man kan vælge at melde sig ud. Det står et hvert parti frit for. Den strategi, jeg følger, er den, byrådet har besluttet, understreger han.

Direktionen fremlagde sit udkast til budget 2020 i sidste uge, hvor otte millioner kroner til skoleområdet var prioriteret. Budgettet skal allerede 1. behandles i byrådet på mandag klokken 20. Og 2. behandles på et efterfølgende byrådsmøde.

Regitze Tilma (V), til højre, og Karin Riishede (til venstre) stiller spørgsmålstegn ved, om det er fornuftigt at bruge mange millioner på at renovere Vestre Skole. Arkivfoto: Maria Frellesen.
Vestre Skole står foran at få en kærlig hånd, men Venstre mener, at renoveringen skal til diskussion. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Fredericia For abonnenter

Hjemme i Pjedsted overgik debutant alle andre - også borgmesteren: Ny Venstre-profil er født ind i politik

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbner til marts: Nyt supermarked skal ansætte over 50 nye medarbejdere

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Igen ballade ved natklub: Kvinde rev politibetjent i håret, og det får konsekvenser

Erhverv For abonnenter

Iværksætter håber på gennembrud i energieventyr efter 15 år: - En deadline er for mig det samme som at give op

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Alarm 112

Politiet roser modig hundelufter: Sprang i iskoldt vand for at redde mand i kabinescooter

Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

Annonce