Annonce
Debat

Venstre vil fratage 400 fredericianere retten til tidlig pension

Jens Jonatan Steen er chefredaktør for netavisen Pio og nu også socialdemokratisk folketingskandidat for Fredericia. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Læserbrev:  "Hvis Venstre får mulighed for det, vil vi sørge for at sikre, at den (retten til tidligere tilbagetrækning, red.) ikke bliver til noget, hvis vi måtte have regeringsmagten."

Sådan sagde Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, under debatten om finansloven i Folketingssalen.

Venstre skal have ros for deres hudløse ærlighed, men der stopper mine roser også brat.

Udsagnet vækker minder om den borgerlige kampagne mod den tidligere tilbagetrækning, hvor tidligere Venstre-medlem og -partiformand Lars Løkke Rasmussen slet og ret kaldte det socialdemokratiske forslag for det "største bluff i dansk politik i generationer".

Og med Løkke har flere øvrige politikere på højrefløjen - med Dansk Folkeparti som positiv undtagelse - kraftigt antydet, at nedslidning hos dem, der startede tidligst på arbejdsmarkedet, ikke er et rigtigt problem eller blot skyldes den enkeltes dårlige vaner, f.eks. rygning.

Hvis Venstre skulle få magt, som de har agt, så vil det betyde, at tæppet rives væk under de 400 fredericianere, som Beskæftigelsesministeriet forventer vil vælge Arne-pension, når ordningen bliver tilgængelig i 2022.

Denne gruppe af nedslidte, der er startet tidligt på arbejdsmarkedet, er Venstre altså klar til at opgive.


Det er i min optik nedslående, at Venstre ikke vil tage de mennesker, som er startet tidligst på arbejdsmarkedet, alvorligt.

Jens Jonatan Steen


Det er i min optik nedslående, at Venstre ikke vil tage de mennesker, som er startet tidligst på arbejdsmarkedet, alvorligt.

De lange, nedslidende arbejdsliv er en seriøs udfordring for vores samfund og for tryghed i samfundet.

Selvom vores socialdemokratiske svar langtfra løser alle udfordringer, så skylder vi svar til de mange, der hver dag går på arbejde med smerter og kræver medicin for at komme igennem hverdagen.

Det skaber tvivl og usikkerhed om fremtiden, når Venstre kynisk vil droppe retten til tidligere tilbagetrækning for de over 40.000 danskere, som man næste år forventer vil benytte muligheden.

Vi skal stoppe mistænkeliggørelsen af de nedslidte, sikre dem en værdig rettighed og fastholde den indlysende beslutning om, at det skal være antallet af aktive år på arbejdsmarkedet frem for lysene i fødselsdagslagkagen, der afgør, hvornår man kan trække sig tilbage.

Jeg er klar til at tage kampen for de 400 fredericianere og 40.000 danskere, som ser frem til at kunne trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet næste år.

Og jeg håber, at mange andre folketingskandidater fra Fredericia vil gøre det samme.

Lad os sammen sikre en værdig tilbagetrækning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Drop nationale test i Fredericia, foreslog Enhedslisten: Usædvanlig alliance bakkede op

Fredericia

Tirsdagens coronatal: Smittetrykket falder fortsat i Fredericia

Annonce