Annonce
Debat

Venstre vil ikke stå bag et budget, som har så mange udfordringer, som budget 2022 har

Pernelle Jensen. Arkivfoto

Læserbrev: Socialdemokratiet efterlyste i valgkampen politisk ledelse på beskæftigelsesområdet, og det må man sige, I fik, nemlig målrettet og ambitiøs ledelse, der endelig efter årtier har vendt skuden og sikret, at Fredericia ligger på landsgennemsnittet for ledighed.

En bedrift, der bunder i det lange seje træk, hårdt arbejde af vores dygtige medarbejdere og ikke mindst en stærk indsats af vores virksomheder.

Socialdemokratiets kritik fra valgkampen klinger hult, men godt vi i Venstre aldrig tvivlede på, at det ville lykkes. Sandheden er jo, at grunden til, vi kan fjerne dækningsafgiften er, at vi er lykkedes på jobcentret.

Annonce

Søren Larsen skriver (i læserbrevet "Vi vil målrettet arbejde for at fjerne dækningsbidraget", red.), at han håber, Venstre tør og vil tage ansvar for kommunens budget 2023 i modsætning til tidligere år.

Venstre har de sidste 12 år været med i alle budgetforlig bortset fra budget 2022, fordi Venstre vil ikke stå bag et budget, som har så mange udfordringer, som budget 2022 har.

Det kan godt være, at det så flot ud i en valgkamp, men der kommer også en tid efter valget, og her er vi nu.

Budget 2022 er ikke retvisende, og trods kendte prognoser på socialområdet valgte man med åbne øjne ikke at sætte de nødvendige penge af, og nu står man med huller i budgettet.

Pernelle Jensen og Peder Tind

Budget 2022 er ikke retvisende, og trods kendte prognoser på socialområdet valgte man med åbne øjne ikke at sætte de nødvendige penge af, og nu står man med huller i budgettet.

For Venstre er retvisende budgetter et afgørende princip, og når det ikke hænger sammen, siger vi naturligvis fra.

Derudover kan vi ikke stå bag et budget, som vil fremme inklusionen i folkeskolen. Venstre vil mindske inklusionen, som vi mener er gået alt for vidt, så for Venstre er det afgørende, at vi endelig gør noget ved den høje inklusion!

I Venstre ser vi frem til budgetforhandlingerne, som vi altid går åbne ind i, men vi skriver ikke under på hvad som helst.

Vi glæder os over, at S holder deres valgløfte og nu helt vil fjerne dækningsafgiften - en afgift, vi i V har kæmpet for at få fjernet i mange år. Vi ser derfor frem til, at S bærer det ind i de kommende budgetforhandlinger. Vi vil i hvert fald holde dem op på deres løfte og sikre, at det ikke blot bliver ved snakken.

Og så bliver det spændende at se, hvordan de vil få venstrefløjen med ombord i et eventuelt budgetforlig nu, hvor en fjernelse af den urimelige skat, dækningsafgiften, endelig skal realiseres.

Og til sidst vil vi bede Søren Larsen berige os med at forklare, hvad forskellen er på Rådet for Beskæftigelse, Uddannelse og Udvikling, hvor repræsentanter fra fagbevægelsen, Business Fredericia, erhvervslivet og uddannelsesinstitutioner deltager, og hvor borgmesteren sidder for bordenden, og så det såkaldte nye råd med repræsentanter fra de samme organisationer, som Søren Larsen synes skal nedsættes?

Vi har meget svært ved at se forskellen og undrer os over, at man forslår noget, som allerede eksisterer og fremfører det som en af løsningerne på beskæftigelsesområdet, men måske idéerne bare ikke rakte længere…

Peder Tind. Arkivfoto
Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce