Annonce
Fredericia

Venstrefolk vil hive flere til Fredericia

Chr. Jørgensen, Nicolaj Wyke og Sidse Skaar har hver deres vinkel på øget bosætning fra investeringer i kampagner til flere private udstykninger til kollegium til unge. Foto: Privat

Fem mio. kr. skal investeres i målet om en befolkningsvækst på 350 om året, mener tre venstrefolk. I første halvår er Fredericia vokset med 113 indbyggere.

Fredericia: Der skal sættes fem mio. kr. i spil for at sikre en befolkningstilvækst på 350 nye borgere per år fra 2020. Det mener de tre Venstre-folk Nicolaj Wyke, Chr. Jørgensen og Sidse Skaar.

De slår til lyd for initiativer, som skal fremme bosætningen i kølvandet på etablering af nye virksomheder i Taulov.

Fredericia ligger i øjeblikket lunt med en tilvækst i 2017 på 113, mens Vejle er vokset med 141 og Kolding har vinket farvel til 111.

- Vi vil gerne understøtte væksten ved at bruge fem mio. kr. af kommunens investeringspulje for at markedsføre byggegrunde i både Snoghøj og Pjedsted samt Kanalbyen, siger Nicolaj Wyke.

- Men I har netop været med til at vedtage et budget, hvor I har sat en halv mio. kroner af til bosætningsaktitivteter. Nu vil I bruge fem millioner. Hvorfor fik I ikke det med på budgettet?

- Vi havde gerne set fra Venstre, at der var blevet sat mere af, men det var der ikke flertal for, så det var det bedst mulige, siger Nicolaj Wyke.

De tre foreslår et stormøde for relevante embedsmænd, politikere, Business Fredericia og ejendomsmæglere med efterfølgende nedsættelse af en hurtigtarbejdende ekspertgruppe.

- Derudover skal der være en målrettet indsats overfor større virksomheder med mange indpendlere, hvor der skal arbejdes på at få flere medarbejdere til at flytte til Fredericia, siger Chr. Jørgensen.

Vi ville godt have sat flere penge af til bosætningsaktiviteter i budgettet. Det blev et kompromis på en halv mio. kr. Men vi vil gerne tage pengene af vores investeringspulje.

Nicolaj Wyke (V)
Annonce

Attraktivt for unge

Ud over at trække nye borgere til, så ser de tre også mulighed for at få flere unge til at blive i byen. På dialogmødet mellem borgere og byråd forleden slog tre unge repræsentanter fra Unge byrådet fast, at de gerne vil blive boende, hvis rammerne var til det.

Det er Sidse Skaar enig i.

- Jeg ved fra mange af mine medstuderende på Fredericia Gymnasium, at de gerne blev boende i Fredericia, mens de studerede videre på universiteterne i eksempelvis Aarhus og Odense, hvis der var et attraktivt campus og studiemiljø i Fredericia, udtaler hun.

- I har lige stemt imod, at der kunne etableres små et-værelseslejligheder i Prinsenshus i Købmagergade. Kunne det ikke have været et kollegium?

- Der var ikke flertal for at støtte det projekt, og det var heller ikke tænkt som et kollegium, som det var foreslået. Vi vil gerne drøfte projektet videre med ejeren, men problemet er, at vi ikke i et privat projekt kan sikre, at det kun er for studerende, siger Nicolaj Wyke.

Han ser muligheder for at drøfte kollegie-tanken med de almene boligselskaber.

Annonce

Private udstykninger

Nicolaj Wyke og hans to partikolleger er desuden indstillet på, at arbejde for at der bliver etableret flere private udstykninger i kommunen.

- Har du særlige områder i tankerne. I kommuneplanen har man netop sagt nej til at lave udstykning på Mølleskovvej, men du var ikke afvisende for, at det senere kunne blive aktuelt?

- Ja, og det mener jeg. Der er industri i området i dag, men måske flytter den, og så mener jeg ikke, at der kan være en hindring for, at man kan se på muligheden for parcelhuse. Jeg ser gerne, at det er private grundejere, som får mulighed for at udstykke fremfor, at vi som kommunen opkøber jord og udstykker, siger Nicolaj Wyke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce