Annonce
Fredericia

Venstremand er træt af at vente - ejendomsanalyse har ventet i over et år

Jobcenteret i Danmarksstræde er en af de bygninger, som Fredericia Kommune  lejer sig ind i. Bygningen ejes af Ejendomsselskabet af16.12.2010 ApS.  Arkivfoto: Søren Gylling
Det er over et år siden, at byrådet vedtog at få gennemført en grundig analyse af, hvilke ejendomme kommunen ejer og lejer. Analysen er stadig ikke klar, og det frustrerer forslagsstilleren Kenny Bruun Olsen (V). Koncernchef Rene Olesen forventer, den er klar til politisk behandling til februar, og forklarer forsinkelsen med corona-pres.

Fredericia: 164 ejendomme er ejet af Fredericia Kommune, men samtidig har kommunen lejet sig ind adskillige steder. Men hvad koster ejendommene at drive, og kan der rokeres rundt, så eksterne lejemål kan droppes? Det er blandt de spørgsmål, som Venstres Kenny Bruun Olsen i halvandet år har forsøgt at få svar på.

Venstre fik ved budgetforhandlingerne i 2019 afsat en halv million kroner til at få gennemført analysen, som skulle have ligget klar i 2020.

- Nu skriver vi januar 2021, og jeg har lige fået meddelt, at jeg kan forvente, at analysen ligger klar inden udgangen af marts. Det er jeg stærkt utilfreds med, siger Kenny Bruun Olsen.

Han løftede sagen ind i budgetforhandlingerne, fordi han har en fornemmelse af, at man ikke har overblik over ejendomsporteføljen i kommunen.

- Jeg prøvede at få et overblik over, hvor meget vi betaler for at drive ejendommene, og det kunne jeg ikke få. Derfor bad jeg om at vi fik afsat ressourcer til at gennemgå området. Det fik vi med i budgettet, og i min verden så er det ikke raketvidenskab. Det burde kunne gennemføres på højest tre måneder, men nu har det altså taget over et år, siger han.


Nu skriver vi januar 2021, og jeg har lige fået meddelt, at jeg kan forvente, at analysen ligger klar inden udgangen af marts. Det er jeg stærkt utilfreds med.

Kenny Bruun Olsen (V)


Annonce

Corona-travlhed

Hos Fredericia Kommune er koncernchef for teknik og miljø Rene Olesen klar over, at undersøgelsen har trukket ud.

- Vi har ganske enkelt ikke nået at blive færdig med den endnu. Arbejdet er i gang, og jeg håber, at den kan ligge klar til økonomiudvalget den 22. februar. Undersøgelsen gennemføres af vores ejendomsafdeling, og de har haft voldsomt travlt med de mange anlægsopgaver, der skulle sættes i gang i forbindelse med coronamidlerne, siger Rene Olesen til Fredericia Dagblad.

Der er blevet hyret konsulenter ind til at hjælpe med opgaven undervejs, men det er et omfattende arbejde, forklarer han.

- Vi har skullet skaffe det fulde overblik over, hvor mange kvadratmeter vi ejer og lejer. Hvilke aftaler, der ligger, hvilket forbrug vi har på ejendommene, osv, siger Rene Olesen.

Kenny Bruun Olsen har flere gange rykket for analysen, men den er blevet udskudt flere gange.

- I har som byråd selv sat masser af anlægsprojekter i gang i 2020. De skal løses af ejendomsafdelingen, så er det ikke en rimelig forklaring på, at analysen er udsat?

- Det mener jeg ikke. Der er afsat midler direkte til analysen, og det kan ikke være svært. Jeg mener, at analysen er vigtig for at få styr på, hvor mange penge vi reelt bruger på vores ejendomme og ikke mindst dem, vi lejer os ind i, siger Kenny Bruun Olsen.

Annonce

Hvorfor leje når man ejer?

Det er blandt andet kommunens lejeaftale omkring jobcentret og leje af bygninger i forbindelse med teaterdriften, som Kenny Bruun ønsker at byrådet får indsigt i.

- Det var en gammel aftale, at vi skulle ud af Sjællandsgade, da vi sagde ja til at leje os ind i det nye jobcenter i Danmarksstræde. Men vi har alligevel haft gang i begge lejemål, det synes jeg, vi skal have klarhed over, siger han.

Der har været enighed om at gennemføre ejendomsanalysen, så derfor undrer det Kenny Bruun Olsen, at den ikke forlængst ligger klar.

- Hvad skulle incitamentet være for at forhale redegørelsen?

- Jeg ved det ikke, og det er ikke sikkert, at der er noget. Det er muligt, at det skyldes, at borgmesteren gerne ville ind over den sag som mange andre sager. Det har været en kendt flaskehals, at borgmesteren ville ind over alle beslutninger, og det vil forsinke enhver proces, vurderer Kenny Bruun Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Arbejde på bil endte i brand

Fredericia For abonnenter

Placering til institution i Madsby rammer gammel losseplads: Undergrund skal grundigt undersøges

Annonce