Annonce
Kolding

Ventetiden kan være lang, men flere test-tider er på vej: - Min forventning er, at vi kan udvide med to timer mere i hverdagene

Testcentret på Kokbjerg udvider i næste uge med flere åbningstimer på hverdagene. Arkivfoto: Casper Vagner Christensen
Allerede i næste uge håber man at udvide åbningstiden yderligere for prc-test i corona-testcentret på Kokbjerg. Har du fået en reservation, der ligger flere dage fremme i tiden, så prøv alligevel at holde dig opdateret, for centret lægger løbende nye tider ud.

Kolding: Allerede i næste uge er der endnu flere tider på vej, hvis man skal testes for corona på pcr-testcentret, der har adresse på Kokbjerg. I øjeblikket er åbningstiden klokken 07-18 på hverdage - hvilket allerede er en udvidelse, siden coronapasset blev genindført - og forventningen er, at der dagligt bliver lagt yderligere et par timer oveni fra på mandag.

- Vi forsøger hele tiden at skalere op og lægge flere tider ud. Men vi er afhængige af, at vi skal ansætte folk til at pode. Vi prøver at udvide yderligere i næste uge, når vi har ansat nogle flere. Jeg kan ikke love noget, men min forventning er, at vi kan udvide med to timer mere i hverdagene, så det giver også noget, siger Carina Brinch Rasmussen, der er ansat hos Sygehus Lillebælt og har ansvaret for driften af to testcentre i Kolding og i Vejle.

Hold dig opdateret

Ellers er det tålmodighed, der er nøgleordet for koldingensere, som lige nu er på udkig efter en pcr-test, der skal afsløre, om de har corona eller ej. Testcentret på Kokbjerg har på nogle tidspunkter op til flere dages ventetid, hvis man gerne vil bestille en test.

Men man skal være opmærksom på, at billedet kan ændre sig i løbet af ugen - nogle gange i løbet af samme dag. Det oplyser Carina Brinch Rasmussen.

- Vi arbejder med at optimere vores kapacitet, og derfor lægger vi flere timer ind, så snart vi har mulighed for det. Derfor er det et godt råd, at man ind imellem prøver at gå ind og kigge efter, hvis man har fået en tid, der ligger nogle dage fremme. For man kan altså være heldig, at der i mellemtiden er kommet nogle tidligere test-tidspunkter, og så kan man gå ind og lave sin reservation om, siger Carina Brinch Rasmussen.

Da JydskeVestkysten tjekkede mandag formiddag den 22., lå den første ledige tid den 27. november. Senere på dagen under interviewet med Carina Brinch Rasmussen var der lagt nye tidspunkter i kalenderen, så man allerede kunne få en tid til om tirsdagen - altså den 23. november.

Annonce

Der er akutte tider

Et andet godt råd er, at hvis man er nærkontakt til en smittet, så kan man få tider samme dag, hvis man forinden kontakter smitteopsporingen på 3232 0511. Her får man vejledning om, hvordan man skal forholde sig, og man får henvisning til test.

- Vi har hele muligheder for at åbne for akutte tider, hvis man har fået en henvisning fra smitteopsporingen, fortæller Carina Brinch Rasmussen.

Hun anbefaler i øvrigt, at man prøver at kigge lidt frem i tiden, hvis man ved, at man har et arrangement forude, hvor det er en god idé forinden at have taget en test.

- Hvis det ikke er på grund af symptomer eller nærkontakter, så ved man ofte nogle dage frem i tiden, hvornår man har brug for at få en test, siger hun.

Annonce

Mange får første stik

Måske er der udsigt til, at der bliver brug for færre test i Kolding Kommune. I hvert fald lyder meldingen fra vaccinecentret på Gejlhavegård, at der fortsat kommer rigtig mange dagligt for at få sin første skud vaccine. Det tog for alvor fart, efter at coronapasset blev genindført for et par uger siden.

- Antallet af førstegangs-vaccinerede er endda steget lidt, vil jeg vurdere. Det ligger nok på et niveau omkring 150 om dagen, og hertil kommer så alle dem, der kommer her for at få det tredje stik, siger Charlotte Kjær, der er medicinansvarlig hos Sygehus Lillebælt.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Erhverv

34-årig fra talentprogram skal være erhvervsdirektør for Sydbank Kolding

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce