Annonce
Kolding

Ventetiden kan være lang, men flere test-tider er på vej: - Min forventning er, at vi kan udvide med to timer mere i hverdagene

Testcentret på Kokbjerg udvider i næste uge med flere åbningstimer på hverdagene. Arkivfoto: Casper Vagner Christensen
Allerede i næste uge håber man at udvide åbningstiden yderligere for prc-test i corona-testcentret på Kokbjerg. Har du fået en reservation, der ligger flere dage fremme i tiden, så prøv alligevel at holde dig opdateret, for centret lægger løbende nye tider ud.

Kolding: Allerede i næste uge er der endnu flere tider på vej, hvis man skal testes for corona på pcr-testcentret, der har adresse på Kokbjerg. I øjeblikket er åbningstiden klokken 07-18 på hverdage - hvilket allerede er en udvidelse, siden coronapasset blev genindført - og forventningen er, at der dagligt bliver lagt yderligere et par timer oveni fra på mandag.

- Vi forsøger hele tiden at skalere op og lægge flere tider ud. Men vi er afhængige af, at vi skal ansætte folk til at pode. Vi prøver at udvide yderligere i næste uge, når vi har ansat nogle flere. Jeg kan ikke love noget, men min forventning er, at vi kan udvide med to timer mere i hverdagene, så det giver også noget, siger Carina Brinch Rasmussen, der er ansat hos Sygehus Lillebælt og har ansvaret for driften af to testcentre i Kolding og i Vejle.

Hold dig opdateret

Ellers er det tålmodighed, der er nøgleordet for koldingensere, som lige nu er på udkig efter en pcr-test, der skal afsløre, om de har corona eller ej. Testcentret på Kokbjerg har på nogle tidspunkter op til flere dages ventetid, hvis man gerne vil bestille en test.

Men man skal være opmærksom på, at billedet kan ændre sig i løbet af ugen - nogle gange i løbet af samme dag. Det oplyser Carina Brinch Rasmussen.

- Vi arbejder med at optimere vores kapacitet, og derfor lægger vi flere timer ind, så snart vi har mulighed for det. Derfor er det et godt råd, at man ind imellem prøver at gå ind og kigge efter, hvis man har fået en tid, der ligger nogle dage fremme. For man kan altså være heldig, at der i mellemtiden er kommet nogle tidligere test-tidspunkter, og så kan man gå ind og lave sin reservation om, siger Carina Brinch Rasmussen.

Da JydskeVestkysten tjekkede mandag formiddag den 22., lå den første ledige tid den 27. november. Senere på dagen under interviewet med Carina Brinch Rasmussen var der lagt nye tidspunkter i kalenderen, så man allerede kunne få en tid til om tirsdagen - altså den 23. november.

Annonce

Der er akutte tider

Et andet godt råd er, at hvis man er nærkontakt til en smittet, så kan man få tider samme dag, hvis man forinden kontakter smitteopsporingen på 3232 0511. Her får man vejledning om, hvordan man skal forholde sig, og man får henvisning til test.

- Vi har hele muligheder for at åbne for akutte tider, hvis man har fået en henvisning fra smitteopsporingen, fortæller Carina Brinch Rasmussen.

Hun anbefaler i øvrigt, at man prøver at kigge lidt frem i tiden, hvis man ved, at man har et arrangement forude, hvor det er en god idé forinden at have taget en test.

- Hvis det ikke er på grund af symptomer eller nærkontakter, så ved man ofte nogle dage frem i tiden, hvornår man har brug for at få en test, siger hun.

Annonce

Mange får første stik

Måske er der udsigt til, at der bliver brug for færre test i Kolding Kommune. I hvert fald lyder meldingen fra vaccinecentret på Gejlhavegård, at der fortsat kommer rigtig mange dagligt for at få sin første skud vaccine. Det tog for alvor fart, efter at coronapasset blev genindført for et par uger siden.

- Antallet af førstegangs-vaccinerede er endda steget lidt, vil jeg vurdere. Det ligger nok på et niveau omkring 150 om dagen, og hertil kommer så alle dem, der kommer her for at få det tredje stik, siger Charlotte Kjær, der er medicinansvarlig hos Sygehus Lillebælt.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce