Annonce
Erhverv

Verdenskendt kunstner vender hjem til sin barndomsegn: Udsmykker parkeringshus i Kanalbyen

Det kommende parkeringshus i Kanalbyen bliver udsmykket af billedkunstner Kirstine Roepsdorff. Foto: Kanalbyen
Det kommende parkeringshus i Kanalbyen bliver udsmykket af Kirstine Roepstorff, der er vendt hjem fra Berlin.
Annonce

Fredericia: Når et nyt parkeringshus om et år står færdigbygget i Kanalbyen, bliver det med udsmykning fra den danske billedkunstner Kirstine Roepstorff. Det oplyser Kanalbyen i en pressemeddelelse.

Ambitionen bag kunstprojektet er at gøre noget funktionelt til noget æstetisk. At bringe et parkeringshus til live. Bag udsmykningen af bydelens kommende p-hus står den verdenskendte billedkunstner Kirstine Roepstorff, 47 år, som efter 14 år i Berlin for nogle år siden er vendt hjem til sin barndomsegn ved Fredericia.

Nu er hun af Kanalbyen, Statens Kunstfond og parkeringshusets bygherre, A. Enggaard, blevet bedt om at stå for den kunstneriske bearbejdning af bydelens godt 9000 kvadratmeter store parkeringshus.

- Området omkring Fredericia og Lillebælt har været betydningsfuldt og på mange måder livsformende for mig. Barndommens landskab af stand, skov, eng og selvforvaltning har formet en indre vide og tillid til omgivelserne, som har været bærende for min kreative udvikling. Nu hvor jeg er tilbage, er det overraskende og dejligt at mærke, hvor naturligt gamle rødder forbinder sig til det, der bliver nye rødder, og hvor let næringen flyder. Det er spændende at bidrage med noget af den næring lokalt, oplyser hun.

Værket har fået navnet Hydra, et navn, der er inspireret af både vandet i Kanalbyen og modet til at drømme. Illustration: Kanalbyen
Annonce

Kunstner bruger sanserne

Værket har fået navnet Hydra, et navn, der er inspireret af både vandet i Kanalbyen og modet til at drømme. Hun bruger sanserne som inspiration.

– Jeg tænker på vand i kanalerne, vand fra oven, klimabevidsthed, bevægelighed og lokalitet og lader mig inspirere af Atlantis og drømmen om den ideelle by og modet til at drømme. Et mødested. Hydra er rislende, rent, nærende og bevægeligt, siger Kirstine Roepstorff.

Samarbejdet med billedkunstneren er en del af en større kunststrategi i den nye bydel. For at tilføje en ekstra dimension til det nye byområde har byudviklingsselskabet bag Kanalbyen nemlig i samarbejde med Statens Kunstfond og bygherrerne udpeget en række bygningsværker, der skal udformes i samarbejde med kunstnere og medvirke til at skabe liv, involvering og oplevelser i området.

Finansieringen af kunstværket sker i samarbejde med blandt andet Arbejdernes Landsbank, som for nylig er gået sammen med Kanalbyen i et partnerskab, der indebærer, at banken bliver hovedsponsor, når der over de næste tre år skal skabes ny kunst i Kanalbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce