Annonce
Sydjylland

Vestjysk Bank deler fyresedler ud efter fusion: 75 mennesker har mistet jobbet

Det er kun få uger siden, at Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse slog pjalterne sammen. Nu er 75 mennesker blevet afskediget. Arkivfoto: Ole Mortensen.
Tirsdag har Vestjysk Bank afsluttet en fyringsrunde, der betyder, at 75 medarbejdere nu står uden job.

Grindsted: Det er gået hurtigt for medarbejderne i den nye Vestjysk Bank, som for få uger siden blev en realitet efter en fusion mellem Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse. At fusionen på sigt ville føre til, at nogle medarbejdere ville miste deres job, vidste alle, men det er gået ganske hurtigt. Banken har tirsdag afsluttet en fyringsrunde, der betyder, at 75 mennesker mister deres job.

- Vi er oprigtigt kede af at skulle sige farvel til gode, loyale kollegaer. Mange af dem har arbejdet for enten Den Jyske Sparekasse eller Vestjysk Bank i mange år og har bidraget til, at vi i dag står stærkt. Vi vil gøre, hvad vi kan, for at hjælpe de berørte medarbejdere videre på en ordentlig måde. Jeg er glad for, at processen omkring fratrædelserne er foregået hurtigt og i god dialog med ledere, medarbejdere og tillidsmandsorganisationen, fortæller Jan Ulsø Madsen, der er administrerende direktør i Vestjysk Bank, ifølge en pressemeddelelse.

27 medarbejdere har valgt at søge om en frivillig fratrædelsesordning, og det er et ønske, der i samtlige tilfælde er blevet imødekommet af banken.

Annonce

Hurtig eksekvering

Da de to gamle pengeinstitutter for få uger siden holdt generalforsamlinger, hvor fusionen blev vedtaget, blev det fremført, at en fusion kunne føre til synergieffekter – læs: besparelser – for 150 millioner kroner om året. Nogle af dem skal findes ved at afskedige medarbejdere.

Stor opbakning

  1. Der var meget stor opbakning blandt aktionærerne i Den Jyske Sparekasse, da de forleden på en ekstraordinær generalforsamling skulle tage stilling til spørgsmålet om en fusion med Vestjysk Bank.
  2. Hele 99,97 procent valgte at stemme for fusionen.
  3. Den nye bank, der har fået navnet Vestjysk Bank, vil få hovedsæde i Herning.

At fyringerne kommer så hurtigt efter fusionen, er der ifølge ledelsen en helt naturlig årsag til.

- Vi skal drive banken ordentligt og effektivt, og det gør vi bedst ved at få eksekveret på de beslutninger, som vi ved, er de rigtige for banken. Vi har hele tiden sagt, at efter en fusion som den, vi lige har gennemført, vil der være en del dobbeltfunktioner, og så er det vores opgave som ledelse at træffe de nødvendige beslutninger. Derudover har det været vigtigt for os, at medarbejderne ikke skulle gå med uvished i uger eller måneder. Nu er situationen afklaret for langt de fleste af vores kollegaer, og dermed kan vi koncentrere os om at drive banken til gavn for vores kunder, aktionærer og de lokalsamfund, vi er en del af, siger Jan Ulsø Madsen.

Efter fyringsrunden er der 660 medarbejdere i Vestjysk Bank.


Vi skal drive banken ordentligt og effektivt, og det gør vi bedst ved at få eksekveret på de beslutninger, som vi ved, er de rigtige for banken.

Jan Ulsø Madsen, adm. direktør, Vestjysk Bank
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce