Annonce
Fredericia

Vi bliver større: Kirkegård udvider gravpladserne

Sådan ser planen for den renoverede Erritsø kirkegård ud. Det er landskabsarkitekt Henning Loost, der har været rådgiver.

Erritsø Kirke skal i gang med en større renovering, som også gør gangene bredere og lettere at færdes på.

Annonce

Fredericia: Kirkegården ved Erritsø Kirke bliver grønnere, får større kistegravsteder, og det bliver lettere at komme rundt på gangene med for eksempel en rollator eller de maskiner, som kirkegårdspersonalet benytter.

Sådan lyder planen, som blev præsenteret tirsdag aften på et informationsmøde for omkring 30 fremmødte, fortæller Jørn Lauridsen, formand for Erritsø Menighedsråd.

Det er en plan, som menighedsrådet har arbejdet med i flere år. Landskabsarkitekt Henning Loost har været rådgiver, og det var også ham, der tirsdag aften fremlagde planen, som fik positiv modtagelse.

Jørn Lauridsen, formand for Erritsø Menighedsråd
Kistegravstederne bliver lagt sammen to og to, og gangene bliver bredere, når den langsigtede plan for renovering af kirkegården i Erritsø er bragt til ende. Privatfoto
Annonce

Gravsteder er for små

De nuværende gravpladser er for små. De er 1,8 meter, mens en kiste i dag typisk er 2,20 meter. Det betyder, at man har måttet tage plads fra f.eks. hjørner og gangarealer. Samtidig vælger mange en urnenedsættelse frem for en egentlig gravplads, og derfor står mange pladser tomme, især i den ældste afdeling af kirkegården. Det giver mulighed for at gå i gang med at etablere større gravpladser.

Også gangene er for snævre. De får nu en ordentlig bredde. Hovedgangene får en asfaltbelægning med granit øverst, mens sidegangene får en fast belægning af slotsgrus.

Annonce

Grønnere kirkegård

Kirkegården bliver mere frodig, uden at der ligefrem skabes en park. Perlegrus udskiftes med beplantning som stauder og små træer, mens de ydre rammer bliver bevaret.

Menighedsrådet vil tilbyde, at eksisterende gravsteder kan ændres, så de passer ind i den nye plan. Der sker dog kun, hvis ejerne af gravstederne ønsker deres mindested gjort større.

Antallet af gravpladser reduceres fra lidt over 600 kistepladser til omkring 320 kistepladser og cirka 450 urnepladser.

Renoveringen af kirkegården går i gang i foråret 2018. I første omgang gælder det belægning af hovedstier og opgradering af rammerne. Den ny fordeling af gravpladser og stier er en langsigtet plan, der forventes at vare op til 30 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Fynsk familie er blevet milliardærer på olie: - Det ville være bedre, hvis vi kunne undvære det

Annonce